Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal pentru o persoană care nu a respectat distanța de un metru recomandată de autorități

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete: , ,

O persoană care nu a respectat distanța minim recomandată de un metru față de alți oameni s-a ales cu dosar penal în urma unei plângeri. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud  au întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„În cursul zilei de 25.03.2020, în urma formulării unei plângeri penale, a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin.(l) C. Pen.. Conform celor sesizate prin plângere, s-au încălcat recomandările epidemiologilor și ale Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență de a păstra distanța de 1 metru față de o altă persoană. Cercetările se efectuează în continuare de organele de cercetare penală din cadrul IPJ Alba, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud”, arată procurorii.

Recomandarea autorităților este ca, în spațiile publice, cetățenii să păstreze distanța de minim un metru pentru a se evita răspândirea coronavirusului.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *