Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele Consiliului European, Charles Michel, și premierul ungar, Viktor Orban, vin miercuri în România pentru consultări cu Iohannis privind agenda strategică a UE


Președintele Consiliului European, Charles Michel, prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, cel al Ungariei, Viktor Orban, și cel al Croației, Andrej Plenković, vin miercuri, 3 aprilie, la București, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis privind următoarea agendă strategică a Uniunii Europene pentru perioada 2024-2029, a anunțat Administrația Prezidențială.

„Consultările organizate la București se înscriu în cadrul unui proces mai amplu de definire a priorităților Uniunii Europene pentru perioada 2024-2029, demarat cu prilejul reuniunii informale a Consiliului European de la Granada, din 6 octombrie 2023, când dezbaterile liderilor din statele membre UE au relevat interesul pentru plasarea, în prim-planul agendei europene, a aspectelor privind securitatea și apărarea, implicarea la nivel mondial și extinderea Uniunii, respectiv consolidarea rezilienței și a competitivității Uniunii”, a transmis sursa citată.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, 48 de ani, a anunțat recent că renunţă să ia parte la alegerile pentru Parlamentul European prevăzute să aibă loc începutul lui iunie.

Michel prezidează de patru ani reuniunile şefilor de stat şi de Guvern ale celor 27 state membre ale Uniunii Europene.

El și-a anunțat intenţia de a se retrage prematur din funcţie pentru a se consacra campaniei pentru alegerile pentru Parlamentul European programate pentru 6-9 iunie. El urma să-şi încheie mandatul actual în noiembrie.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii