Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban tranșează scandalul din Parlament: Anca Dragu trebuia să conducă plenul

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 septembrie 2021

Ludovic Orban a precizat vineri, 10 septembrie, că ședința plenului reunit al Parlamentului trebuia condusă de Anca Dragu, după ce vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, a fost îndepărtat cu forța de la prezidiu.

Şedinţa de Birouri Permanente Reunite a fost condusă de Anca Dragu şi eu chiar am spus la un moment dat, în timpul şedinţei, că ea va conduce şi plenul. Recunosc că nu am comunicat direct cu domnul vicepreşedinte Roman când i-am delegat competenţele de preşedinte al Camerei, dar domnul Roman, ca vicepreşedinte, a fost la şedinţă. Am înţeles că de aici a fost o neînţelegere, dar faptul că Anca Dragu a condus şedinţa de Birourilor Permanente Reunite şi faptul că eu am spus că ea va conduce şi plenul în mod normal cam erau suficiente ca să fie Anca Dragu cea care conduce plenul”, a declarat Ludovic Orban, vineri, la Ploiești, citat de News.ro.

Președintele Partidului Național Liberal a comentat scandalul de joi seară din plenul reunit al Parlamentului, când Florin Roman a încercat să îi ia locul Ancăi Dragu la conducerea ședinței, dar a fost înlăturat cu forța de mai mulți parlamentari AUR.

În general nu îmi plac astfel de situaţii, eu sunt un om civilizat, un om care respectă legile, un om care respectă toate prevederile constituţionale, legale, regulamentare sau încearcă să le respecte şi căruia nu îi plac, practic, scene care să nu aibă legătură cu buna cuviinţă şi cu regulile pe care trebui să le respectăm cu toţii”, a explicat președintele PNL.

Orban a explicat că nu a putut participa la ședința plenului reunit al Parlamentului, din cauza programului încărcat. Acesta a fost prezent vineri la Ploiești, pentru a prezenta în fața liberalilor prahoveni moțiunea cu care candidează pentru un nou mandat în fruntea PNL.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu atacă USR PLUS, după scandalul din Parlament: Astfel de atitudini nu pot fi tolerate

Context

Ședința de plen reunit al Parlamentului, în cadrul căreia a fost citită moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR, a fost suspendată imediat după ce a început, după ce liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, i-a cerut lui Florin Roman să se retragă de la conducerea ședinței și să-i lase locul președintelui Senatului.

Ulterior, spiritele s-au încins în plenul reunit al Parlamentului, iar Florin Roman s-a retras cu forța de la conducerea ședinței, locul lui fiind luat de Cristina Prună, de la USR PLUS.

De precizat este că președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, i-a delegat atribuțiile vicepreședintelui Florin Roman, iar acesta a ținut, pentru o scurtă perioadă de timp, ședința plenului reunit, chiar dacă era prezentă și Anca Dragu, președintele Senatului.

După ce spiritele s-au calmat, Anca Dragu a reluat ședința plenului reunit al Parlamentului.

CITEȘTE ȘI: Scandal în Parlament, înainte de citirea moțiunii de cenzură USR PLUS – AUR / UPDATE Anca Dragu: Nu m-am așteptat la o încercare de preluare a puterii

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com