Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele Argentinei: Avem un punct de vedere comun cu România privind războiul din Ucraina. Suntem îngrijorați

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 25 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Alberto Fernandez, președintele Argentinei, susține că efectele războiului Rusia-Ucraina ajung și în America Latină, iar acest lucru este vizibil în plan economic. Oficialul argentinian susține că va coopera cu România, astfel încât relațiile comerciale să nu fie afectate din cauza agresiunii militare declanșată de Rusia.  

Avem un punct de vedere comun în ceea ce priveşte acest război pentru daunele pe care le creează, nu doar în ceea ce priveşte pierderile umane, dar şi pierderile economice care se vor aduna în urma acestui conflict„, a spus preşedintele Argentinei”, a declarat șeful Argentinei, Alberto Fernandez, la primirea lui Klaus Iohannis, la Palatul Prezidențial din Buenos Aires. Chiar dacă nu sunt semne oficiale că războiul din Rusia- Ucraina s-ar opri, Iohannis susține că statele din toată lumea trebuie să găsească soluții, să negocieze, pentru pacea din Ucraina.

„Amândoi condamnăm războiul de agresiune, dar trebuie să şi căutăm capătul celălalt, să găsim o soluţie pentru a convinge părţile beligerante să se aşeze şi să înceapă negocieri de pace. Impactul economic al acestui război este semnificativ, foarte mare în Uniunea Europeană, dar efectele şi valurile de şoc merg peste tot – şi în economia argentiniană, şi în celelalte state latino-americane mi s-a relatat că se simte impactul acestui război. Cu atât mai mult, este o problemă globală, nu este cum spun unii, eronat, o problemă europeană. Este o problemă globală şi trebuie rezolvată prin diplomaţie în cadrul arhitecturii internaţionale recunoscute”, a afirmat şi preşedintele Iohannis, la Buenos Aires, marți, 25 aprilie. Șeful statului a încheiat turneul prezidențial din America Latină(n.r. derulat în perioada 18-25 aprilie) și susține că „România este văzută foarte bine de state precum Brazilia, Chile, Argentina.

CITEȘTE ȘI: Iohannis încheie turneul prezidențial în America Latină cu o vizită în Argentina. Situațiile de urgență și atacurile cibernetice, pe lista discuțiilor

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW