Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


România va sparge săptămâna viitoare borna de 1.000 km de autostradă și drum expres

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 septembrie 2023 Etichete: , ,

Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres a României va depăși borna de 1.000 km odată cu inaugurarea lotului Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,5 km), parte a Autostrăzii Transilvania. Aflat marți într-o vizită pe Autostrada Moldova, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat deschiderea circulației pe acest sector de drum începând de săptămâna viitoare, cu circa un an întârziere față de termenul inițial. 

Contractul pentru autostrada Nușfalău – Suplacu de Barcău a fost încheiat în septembrie 2020, termenul de finalizare fiind de 2 ani (6 luni proiectare + 18 luni execuția). În pofida problemelor inițiale, firma Nurol a crescut mobilizarea treptat mobilizarea în teren, reușind să se apropie de final.

Cu toate că, potrivit estimărilor Asociației Pro Infrastructură, drumul de mare viteză ar fi putut fi gata de deschidere de luna trecută, în condițiile în care nu au mai rămas de definitivat decât câteva detalii, acesta va fi inaugurat abia în septembrie, așa cum a anunțat ministrul Sorin Grindeanu, din cauza întârzierilor cu realizarea descărcării provizorii a traficului, generate de CNAIR.

„Săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km, fiindcă se dă în circulaţie lotul de la Nuşfalău pe Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei”, a spus ministrul transporturilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW