Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Preşedintele ANPC, eliberat din funcție / Reacția fostului șef de la Protecția Consumatorilor

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 18 noiembrie 2021

Claudiu Daniel Dolot a fost eliberat din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conform unei decizii a premierului interimar Florin Cîțu publicată joi seara, 18 noiembrie, în Monitorul Oficial. În locul său a fost numit vicepreședintele ANPC Mihai Culeafa.

„În temeiul art. 29 și al art. 31 lit. e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum și al art. 5 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Art. 1. — La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Claudiu Daniel Dolot se eliberează din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Art. 2. — Începând cu data prevăzută la art. 1, domnul Mihai Culeafa, vicepreședinte, exercită atribuțiile funcției de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor până la numirea conducătorului instituției, în condițiile legii”, se arată în decizia prim-ministrului interimar Florin Cîțu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacția lui Dolot

Dolot a scris în urmă cu puțin timp un mesaj pe pagina de Facebook a ANPC în care precizează că „problemele sunt mereu după ușa biroului”.

„Astăzi, mandatul meu de președinte al ANPC s-a încheiat. Problemele sunt mereu după ușa biroului, iar oamenii de astăzi și de mâine trebuie să înțeleagă că din birou nu se observă lucrurile foarte clar, ci de pe teren, acolo unde trebuie să se alinieze normalității și cerințelor oamenilor. Așa mi-am construit întreaga carieră, prin foarte multă muncă și fiind într-un contact permanent cu oamenii. Personal, consider că am învățat această lecție și că randamentul meu din fruntea ANPC a fost doar pentru a proteja consumatorii, dar mai ales pentru a le arăta respectul cuvenit.

Astăzi se încheie misiunea mea din fruntea ANPC, însă drumul meu către a construi un viitor mai bun continuă! Pe timpul mandatului am desfășurat un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare și prevenție, dar și foarte multe controale, pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate. Am reușit să mă țin de cuvânt, să îmi respect principiile, din prima zi de mandat și până la finalul acestuia.

În ANPC am întâlnit oameni extraordinari, sunt cei cu care am făcut echipă, care mi-au oferit încredere și au arătat totală deschidere. Le mulțumesc pentru implicare și efortul depus, iar prețuirea mea pentru ei este una dincolo de cuvinte. Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă. Protecția consumatorilor nu se negociază, sens în care doar acțiunile, însoțite de rezultate contează!

Drumul meu continuă, animat de aceleași principii și valori care m-au format ca om. Sunt convins că doar munca și faptele te recomandă, iar smerenia este o valoare pe care tot mai mulți ar trebui să o aibă”, a transmis fostul președinte al ANPC.

Amenzi aplicate de Black Friday de ANPC

Amintim, în context, că în ultimele zile, Comandamentul Special Black Friday înființat de ANPC a aplicat amenzi usturătoare mai multor operatori economici verificați, inclusiv companii și site-uri celebre, pentru practici neloiale.

În prima zi de activitate, Comandamentul Special Black Friday a verificat 11 operatori economici: – Altex România SRL – www.mediagalaxy.ro; – Flanco Retail SA – www.flanco.ro; – FineStore Distribution SRL – magazin de băuturi alcoolice; – Vivre Deco SA – www.vivre.ro; – Studio Moderna SRL – www.top-shop.ro; – Arsis Trading SRL – www.arsis.ro; – Lc Waikiki Retail Ro SRL – www.lcv.ro; – Elefant SRL – www.elefant.ro; – Premium Store SRL – www.premiumstore.ro; – Pc Garage SRL – www.pcgarage.ro; – Evolution Prest Systems SRL – www.evomag.ro.

În acest caz, sancțiunile au ajuns la 275.000 de lei.

Ulterior, și site-ul eMAG a fost amendat cu 50.000 de lei de Comandamentul Special al ANPC pentru Black Friday.

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW