Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele AEP primește 2.000 de euro pe lună pentru deplasări deși locuiește în București

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2020 Etichete: , ,

Cu toate că locuiește în București într-o locuință închiriată de la RAAPPS, președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu-Buică, a încasat în luna martie, sub formă de diurnă pentru deplasare, suma de 9.610 lei. 

De același tip de diurne au beneficiat: un vicepreședinte – 7.322 lei, secretarul general – 7.726 lei, patru directori generali – cu sume cuprinse între 4.563 lei și 5.905 lei, trei șefi de departament – cu sume cuprinse între 5.905 lei și 1.879 lei. La nivelul întregii instituții, diurna pentru deplasare a fost în luna martie de 57.941 de lei.

Potrivit declarației sale de avere, Constantin Mitulețu-Buică deține, împreună cu soția, un apartament în Craiova cu o suprafață de 121,93 mp. De asemenea, acesta mai deține două terenuri de sub 1000 de mp.

Constantin Mitulețu-Buică are deschise trei depozite care totalizează aproximativ 100.000 lei.

În anul 2018, în timp ce a ocupat funcțiile de vicepreședinte și secretar general al AEP, Mitulețu-Buică a câștigat 185.980 de lei. În același document, se observă că el a încasat în 2018 o diurnă de pentru deplasări în valoare de 82.985 de lei.

Reacția AEP

În răspunsul la solicitarea trimisă de către jurnaliștii Europa Liberă, AEP spune că “potrivit articolului 101, alin. 8, din legea 208/2015 persoanele care ocupă funcții de demnitate publică și cele care ocupă funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici, care nu au domiciliul și nici locuință proprietate personală în municipiul București, beneficiază de diurnă de deplasare, stabilită prin regulamentul de organizare și funcționare al AEP”.

Cei de la AEP consideră că nu contează dacă cei care primesc diurnă de deplasare de 2& beneficiază de un imobil cu chirie în București de la RAAPPS.

„Dreptul la diurnă se naște în favoarea persoanelor expres prevăzute, sub condiția de a nu domicilia și de a nu deține o locuință personală în municipiul București, fără a face referire la închirierea unei locuințe de la RAAPPS”, se arată în răspunsul primit de Europa Liberă de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Fostul președinte al AEP, Daniel Barbu, nu a beneficiat de diurna de deplasare de 2% deoarece avea două apartamente în București.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *