Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Presa germană: România are cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană


România are cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană (UE), menționează jurnaliștii germani de la Die Welt, citând statisticile Comisiei Europene (CE) din ultimii ani. 

În 2020, în țara noastră, s-au înregistrat 92 de decese în trafic la un milion de locuitori, conform sursei citate. În capul listei, după România, se află și Bulgaria (81), Lituania (78) și Croația (72). Malta (17) și Suedia (20) au cele mai puține victime.

Cu 31 de decese la un milion de locuitori, Germania este mult sub media UE de 45 de decese, la fel și Franța.

În general, numărul deceselor rutiere în UE a crescut în 2021. Potrivit datelor Comisiei, 19.896 de persoane au murit pe drumurile din cele 27 de state membre. Față de anul precedent, aceasta corespunde unei creșteri de 6 la sută. Comparativ cu anul pre-corona 2019, valorile sunt însă cu 13 la sută mai mici.

Cifrele pentru 2022 nu sunt încă disponibile, dar experții se așteaptă la o creștere suplimentară de aproximativ 10% față de 2021, notează jurnaliștii germani. Acest lucru afectează puternic obiectivul de a reduce la jumătate numărul de decese până în 2030, comparativ cu 2020.

Șoselele din România, în atenția presei internaționale

La sfârșitul lunii septembrie, și presa bulgară a scris despre starea degradantă a șoselelor din România. Jurnaliștii bulgari de la publicația 24Chasa au făcut un clasament al celor mai bune drumuri din lume. Concluzia lor a fost că, în UE, doar România are drumuri mai proaste decât Bulgaria.

Clasamentul a fost realizat în urma unui raport al Forumului Economic Mondial și a unui sondaj efectuat cu 13.000 de oameni de afaceri din întreaga lume care au evaluat infrastructura rutieră în țările lor pe o scară de la 1 la 7. Mai multe detalii, aici.

Main News a discutat anterior cu Ionuț Ciurea, directorul Asociației Pro Infrastructură, și cu Constantin „Titi” Aur, fondatorul școlii de conducere defensivă Academia Titi Aur și fost mare pilot de raliuri.

Aceștia au explicat că există mai multe cauze care pun România pe primul loc la numărul de decese cauzate de accidente rutiere, principala problemă fiind infrastructura, dar și educația șoferilor. Detalii, aici.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii