Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Premierul rus Mihai Mişustin: Rusia se confruntă cu cea mai dificilă situaţie din ultimele trei decenii

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 aprilie 2022

Rusia se confruntă cu cea mai dificilă situaţie din ultimele trei decenii din cauza sancţiunilor fără precedent impuse de statele occidentale, însă eforturile străine de a o izola de economia globală vor eşua, a afirmat, joi, premierul rus Mihail Mişustin, relatează Reuters.

Premierul rus Mişustin a mai spus că situaţia în care se află Rusia creează noi oportunităţi de afaceri, deoarece companiile străine care părăsesc ţara oferă loc altor companii care doresc să facă afaceri cu Moscova.

Statele occidentale au aplicat noi sancţiuni economice drastice menite să forţeze Rusia să pună capăt invaziei din Ucraina şi să îşi retragă forţele.

Astfel, Statele Unite au anunţat o nouă rundă de sancţiuni, miercuri, care vizează instituţiile financiare ruse, precum şi persoane, inclusiv fiicele adulte ale lui Putin, dar şi soţia şi fiica ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

De asemenea, Marea Britanie a urmat exemplul SUA şi au îngheaţat activele celei mai importante instituţii bancare, Sberbank, a interzis investiţiile britanice în Rusia, şi-a luat angajamentul de a opri importurile de cărbune şi petrol ruseşti până la sfârşitul anului şi a interzis importul de fier şi oţel.

CITEȘTE ȘI: Parlamentul European cere „un embargo total și imediat asupra importurilor de petrol, cărbune și gaze din Rusia”

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW