Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul României: Se vorbește de un risc de infectare cu coronavirus între 40% și 70%, într-o perioadă de doi ani/ Încercăm să fim pregătiți pentru orice situație

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 15 martie 2020 Etichete: , , ,

Guvernul analizează toate scenariile posibile și încearcă să fie pregătit pentru orice situație în legătură cu pandemia de coronavirus, a declarat Ludovic Orban, duminică seara. Întrebat în ce măsură este pregătit sistemul medical din România pentru un scenariu precum cele prezentate de oficialii din străinătate, care se așteaptă la un număr foarte mare de oameni care vor fi infectați, liberalul a răspuns că „la un anumit moment, nu vom putea trata toți pacienții la spitale”.

Prezentarea acestui scenariu ca și cum în scurt timp ar exista un asemenea risc de infectare nu e total conformă cu realitatea. În declarații ale epidemiologilor se vorbește de acest risc de infectare între 40 și 70%, dar într-o perioadă mai lungă, de doi ani de zile. Deocamdată nu există o previziune cu argumente foarte solide. Noi analizăm scenariile posibile și încercăm să fim pregătiți pentru orice situație. Din cauza asta urmărim pe mai multe planuri diferite posibilități de reacție. Tocmai de asta am anunțat că la un anumit moment nu vom putea tratata toți pacienții la spitale„, a răspuns Orban.

Orban susține că a fost gândit un plan în trei etape de tratare a pacienților, detaliind măsurile care se vor lua în cazul în care cazurile de infectare vor continua să crească.

Am gândit un plan în trei etape de tratare a pacienților. Sunt mai multe categorii de spitale, pe care le pregătim progresiv. Există o capacitate de tratare care a fost stabilită, există măsuri de reducere a numărului de alte tipuri de cazuri tratate, pentru disponibilizarea graduală a numărului de paturi. Dacă evoluția răspândirii va fi de asemenea natură, vom aplica măsura care este folosită și în alte țări: cazurile care nu sunt grave vor fi tratate la domiciliu, cazurile care prezintă simptome care necesită internare vor fi tratate în alte secții decât terapie intensivă, unde vor fi tratate doar cazurile cele mai grave. Și dacă se va lua o măsură de natură fiscală, se va lua în sensul acordării unui fel de credit fiscal, să fie scutiți 3, 4 luni de la plata anumitor categorii, să nu sufere dobânzi și penalități, urmând să fie reeșalonată plata sumelor către buget, după ce trece criza„, a spus premierul.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/premierul-romaniei-se-vorbeste-de-un-risc-de-infectare-cu-coronavirus-intre-40-si-70-intr-o-perioada-de-doi-ani-incercam-sa-fim-pregatiti-pentru-orice-situatie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *