Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Marcel Ciolacu pleacă sâmbătă în SUA / Șeful Guvernului se întâlnește cu Antony Blinken și Lloyd Austin

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 2 decembrie 2023

Premierul Marcel Ciolacu pleacă sâmbătă, 2 decembrie, într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii (SUA) la Washington D.C. și New York. Ciolacu va avea întrevederi cu secretarul de stat american Antony Blinken, cu secretarul Apărării, Lloyd Austin, dar și cu secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale a ONU, a anunțat Guvernul. 

Alături de premier merg și ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu și ministrul Economiei, Radu Oprea.

„Avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor americane în România și consolidarea sprijinului politic și de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noștri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Ciolacu și  delegația guvernamentală vor avea discuții și cu reprezentanții companiilor Google, Lockheed Martin și cu reprezentanții conducerii United States Energy Association.

Prim-ministrul se va intalni și cu reprezentanți ai comunității românești din zona Washington-Virginia-Maryland, va aduce un omagiu eroilor americani, la Cimitirul Arlington din Washington, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington și va avea un dialog cu reprezentanții asociațiilor evreiești.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii