Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Premierul Marcel Ciolacu: În 2024 nu creștem taxele și impozitele, căutăm soluții să reducem impozitarea muncii

By Preda Maria , in Fara categorie , at 21 noiembrie 2023 Etichete: ,

Marcel Ciolacu promite, în urma consultărilor cu Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social, că nu vor fi mărite taxele și impozitele anunță că se caută soluții pentru reducerea impozitării muncii. 

Premierul Marcel Ciolacu a fost vehement în exprimarea planului bugetar pentru anul viitor: „Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români și mediul de afaceri.”

În ceea ce privește căile de implementare pentru realizarea obiectilor, prim-ministrul a subliniat: „Căutăm soluții să reducem impozitarea muncii și să continuăm măsurile de creștere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii și printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătățirea managementului la ANAF și Vămi.

Consultările cu partenerii sociali în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social nu se opresc însă aici; salariul minim pe economie garantat în plată rămâne o temă de discuție activă: „Guvernul va lua o decizie privind salariul minim doar după ce va fi agreată cu partenerii sociali”, a subliniat șeful Executivului.

PNRR, printre temele de discuție

Alte teme de discuție au fost asigurarea forței de muncă, implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență și dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene. De asemenea, a fost discutat în primă lectură ordinul ministrului Muncii și Solidarității Sociale privind stabilirea sectoarelor de negociere colectivă și a fost analizat regulamentul privind colaborarea în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, conform noii Legi a Dialogului Social, conform comunicatului de presă al Guvernului.

Nu este prima dată când premierul declară că taxele și impozitele nu vor fi mărite, fără a-și putea susține afirmațiile. În 2022, președintele PSD afirma că nu are în vedere creșterea taxelor și impozitelor, mai ales într-o perioadă de criză. Ulterior, câteva luni mai târziu, acesta anunța că va supraimpozita marile afaceri, o măsură ce va sta la baza asigurării resurselor necesare pentru domenii precum educație și sănătate. Alt aspect de menționat este impactul bugetar pe care Legea Pensiilor îl va avea anul viitor, și anume 25 miliarde de lei.

Sursă foto: Guvernul României

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW