Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Orban, după discuții cu sindicaliștii din sănătate: Am discutat de limitarea timpului de lucru efectiv pentru persoane care se află în echipament, la trei ore

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 28 iulie 2020 Etichete:

Premierul Ludovic Orban a declarat, după o întâlnire cu sindicaliștii din sănătate, că în 2022 s-ar putea mări salariile brancardierilor și infirmierilor.

„Pentru mine prioritară este asigurarea resurselor umane pentru funcționarea sistemului de sănătate și pentru a putea trata pacienții. Pe de altă parte, am discutat mai multe chestiuni, există mai multe categorii de personal care nu au beneficiat de creșterea în avans în baza Legii salarizării cum au fost alte categorii: medici, asistenți, sunt infirmieri, brancardieri care nu au beneficiat și aici am zis că vom face un studiu, o analiză de impact și în măsura în care vom avea resurse suntem deschiși unei discuții de a asigura creșterea anticipată la nivelul anului 2022 pentru salariile acestor categorii.

Am avut discuții referitoare la sporul de risc, dar aici nu există altă entitate decât managementul unei instituții sanitare care să decidă care sunt angajații care au interacționat cu pacienți Covid-19 sau suspecți care anterior au fost confirmați. A fost o discuție legată și de limitarea sporurilor. Aici noi susținem un amendament la lege prin care să se permită creșterea procentului prin care se acordă sporuri. Am discutat de limitarea timpului de lucru efectiv pentru persoane care se află în echipament, la trei ore”, a declarat Orban.

Știre în curs de actualizare

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW