Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul le recomandă românilor din Italia să evite pe cât posibil deplasarea spre România. Orban: Autoritățile din țară lucrează organizat de două luni, Guvernul își face datoria

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 24 februarie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, referindu-se la măsurile pentru prevenirea infectării cu coronavirus, că autoritățile lucrează organizat de două luni, Guvernul își face datoria, iar mesaj către românii din Italia este să evite pe cât posibil deplasarea spre România.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a declarat, luni, că autoritățile din România lucrează organizat de două luni la măsurile care se vor lua în cazul în care virusul Covid-19 va ajunge în România.

„Guvernul își face datoria. Românii din Italia să evite pe cât posibil deplasarea spre România. Resping orice informație care nu e fundamentată. Am văzut în gura unui lider politic cum dă diagnostice legate de coronavirus contrazise de specialiști. Cer cetățenilor să ia informații doar din date oficiale de la autorități și instituții cu un rol în prevenția coronavirusului. Suntem bine organizați, extrem de mobilizați în a lua toate măsurile care se impun. În privința spitalelor suntem pregătiți pentru diagnosticare, noi ne întâlnim periodic și comunicăm periodic, avem măsuri luate în funcție de evoluția situației”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul susține că în ceea ce privește stocurile de materiale, substanțe, echipamente-la rezervele statului și în depozite stocurile erau egale cu zero.

„Noi am adoptat un OUG pentru a putea achiziționa tot ce e necesar pentru prevenirea și combaterea coronavirusului. Procedurile simplificate sunt în curs de realizare. (…)Am simplificat procedurile la maximum pentru achizițiile publice. Unele contracte au fost încheiate, altele nu”, a explicat Orban.

Premierul le recomandă românilor din Italia să respecte toate deciziile autorităților italiene și să evite pe cât posibil deplasarea spre România.

„E o chestiune de responsabilitate personală”, a mai explicat Ludovic Orban.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *