Friday, October 7, 2022
Jurnalism corect


Premierul, huiduit în timpul discursului. Mai mulţi liberali i-au cerut demisia / Orban i-a rugat pe susținătorii lui să îl lase să vorbească. Cîţu: Do your worst!

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2021 Etichete: ,

Premierul Florin Cîțu și-a susținut cu dificultate discursul din cadrul Congresului PNL, care are loc sâmbătă, 25 septembrie, în huiduieli și scandări din partea delegaților prezenți la eveniment. Ludovic Orban, contracandidatul său, a făcut apel la susținătorii săi de două ori, pentru a-i permite premierului să-și prezinte moțiunea „România liberală”, cu care candidează la șefia partidului.

În sală s-a strigat inclusiv „demisia!”.

”Ştiţi că asta înseamnă să vă daţi jos propriul Guvern. Deci numai Dragnea făcea asta. Câtă emoţie! Frumos, frumos. Deci PNL este viu şi asta trebuie să vadă toţi românii. Democraţie. Vă salut pe toţi, dragi colegi liberali. O campanie lungă şi dificilă, nu e aşa? Aşa e, dar eu vă spun că nu regret nimic din această campanie pentru am văzut că românii au nevoie de liberalism. Am mers în toată ţara pentru că am vrut să cunosc toate problemele cu care se confruntă comunităţile locale, dar şi dvs personal, colegi liberali. Probleme pentru care aţi primit doar promisiuni. Vă promit că nu o să vă dezamăgesc”, le-a spus Cîţu contestatarilor.

Ludovic Orban a încercat să-și tempereze susținătorii:

„Am rugămintea către toți suținătorii mei. Dl Florin Cîțu își prezintă moțiunea. Am rugămintea către suținătorii mei să stea liniștiți, să-l lase să-și susțină moțiunea”, a îndemnat liderul PNL.

Cîțu a refuzat ajutorul

În replică, premierul a spus că nu are nevoie de ajutor, asta deși delegații scandau „Orban! Orban! Orban!” și a fost nevoit de mai multe ori să se oprească din vorbit, până sala s-a liniștit.

„Nu am nevoie de susținere. Do your worst! (dați tot ce-i mai rău din voi – n.red.). Eu știu că nu am fost perfect în această campanie, dar am invățat din fiecare greșeală. Sunt mândru că am avut o campanie pozitivă. Doar echipa câștigătoare a avut o campanie pozitivă, indiferent de cât m-au atacat ceilalți. Știti de ce? Pentru că am avut încredere în voi, colegii mei liberali. Știu că azi veți face alegerea corectă”, a declarat Florin Cîțu.

Mulțimea a scandat apoi „Orban! Orban! Orban!”.

„Am ajuns la momentul adevărului. Momentul în care PNL dă o lecție de democrație tuturor partidelor, dar si românilor. Eu sunt Florin, omul care nu a intrat de mult în politică, dar a muncit mult și fără compromisuri ca să ajung aici și pentru asta vă mulțumesc vouă. Fără voi, cele 40 de filiale care ați votat moțiunea mea, nu aș fi putut să candidez astăzi pentru șefia PNL (…)

Sunt un liberal convins și mă voi bate pentru PNL așa cum nu au putut s-o facă alții. Vă vreau alături de mine în această bătălie care nu este doar a PNL, ci și a României. Voi lupta pentru refacerea coaliției de guvernare, dar nu voi permite ca PNL să fie îngenuncheat, noi suntem liberali si trebuie să ne purtăm ca atare!”, a declarat apoi prim-ministrul.

Săgeți către Orban

Florin Cîțu a mai susținut că sărăcia trebuie eradicată din România și doar PNL are soluția – „se numește România liberală”, a adăugat el, făcând referire la moțiunea cu care candidează la șefia PNL.

„Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie votați PSD. Nu voi putea face asta niciodată, când PSD rămâne inamicul României”, a mai completat Cîțu, făcând referire la niște fotografii din 2009, când Ludovic Orban este îmbrăcat în geacă roșie, iar Liviu Dragnea poartă o geacă galbenă.

„Vă spun foarte clar. Nu facem compromisuri. Ne dezicem de orice are legătură cu PSD. Pe mine nu o să mă vedeți niciodată în ipostaza de a forța o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Suntem liberali, nu facem ca Dragnea!

Niciodată nu o să pun în pericol parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Cine face asta este ipocrit, uită că este la guvernare cu un premier liberal”, a mai transmis, între altele, acesta.

Iată și discursul susținut de președintele Klaus Iohannis la Congresul PNL, dar și cel al lui Ludovic Orban.

Context

Liberalii își aleg sâmbătă, 25 septembrie, viitorul președinte. Lupta se dă între actualul lider al PNL, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu. Evenimentul are loc la Romexpo, unde sunt așteptați 5.000 de delegați. La congresul PNL participă și președintele Klaus Iohannis, care a anunțat de curând că îl susține pe actualul premier.

Urmărește AICI LIVE, pe mainnews.ro, cele mai importante momente și declarații de la Congresul PNL. 

CITEȘTE ȘI Ultimele ore de negocieri în campania internă din PNL, ce spun taberele | Politolog: Cei care nu vor câștiga vor pleca

Vezi parcursul în politică al lui Florin Cîțu, economistul ajuns premier, dar și cel al lui Ludovic Orban, care se află la a treia confruntare cu un candidat susținut de Klaus Iohannis.

Sursa foto: Captură YouTube/ Partidul National Liberal

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW