Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul, despre creșterile de venituri cerute de PSD: Trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 august 2022

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat marți, 30 august, că pentru majorările de pensii și salarii, cerute de Partidul Social Democrat, trebuie luată în calcul „evoluția colectărilor la buget” și că o decizie finală va fi luată în cadrul coaliției.

Ca să putem să asigurăm acest pachet măsuri sociale trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari pentru a putea să majorăm atât pensiile, cât şi salariile”, a declarat Nicolae Ciucă, la finalul unei vizite la baza sportivă „Academia de fotbal Gheorghe Hagi”, citat de News.ro.

Premierul a amintit de pachetele de măsuri sociale adoptate de Guvern, ce au vizat cetățenii vulnerabili și pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei, și de majorarea salarială acordată săptămâna trecută bugetarilor.

Acestea sunt măsurile pe care noi le-am discutat şi sigur, în funcţie de evoluţia colectărilor la buget şi propunerile pe care le vom discuta fiecare dintre noi, şi PNL şi ceilalţi membri ai coaliţiei, vom ajunge la o concluzie care se va concretiza într-o decizie privind acest obiectiv”, a dat asigurări prim-ministrul.

Social-democrații au anunțat recent că vor propune creșterea pensiilor și a salariului minim, iar vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, a explicat, marți, care sunt țintele vizate de social-democrați.

Astfel, Tudose susține că PSD propune o creștere de cel puțin 10% a pensiilor și o creștere a salariului minim de la 2.250 de lei brut la 3.000 de lei brut.

Sunt convins că toate partidele îşi doresc mărirea pensiilor. Aceste lucruri trebuie să fie, evident, în relaţie cu posibilităţile economice şi cu bugetul pe care îl gestionăm în momentul de faţă”, a comentat și purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, citat de News.ro.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *