Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


Premierul, către Marcel Vela: Am văzut că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale de poliţie în civil. Daţi-i un răspuns potrivit

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 octombrie 2020 Etichete: , ,

Premierul i-a cerut lui Marcel Vela să-i răspundă Avocatului Poporului, după ce Renate Weber i-a trimis o solicitare ministrului Internelor pentru a-i explica pe ce bază ies polițiștii la patrulat în civil. Ludovic Orban a mai solicitat înființarea unei linii de Tel Verde pentru semnalarea încălcării regulilor sanitare.

Ludovic Orban i-a cerut lui Marcel Vela să-i dea un răspuns potrivit Avocatului Poporului, după ce s-a sesizat din oficiu la apariția informațiilor potrivit cărora autoritățile pregătesc noi măsuri de combatere a virusului SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Avocatul Poporului vrea ca ministrul de Interne să-i explice pe ce bază ies polițiștii la patrulat în civil

În plus, premierul îi cere ministrului de Interne să înființeze o linie de Tel Verde pentru ca cetățenii să poată semnala eventuale încălcări ale regulilor de protecție.

Am văzut că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale de poliţie în civil. Daţi-i un răspuns potrivit. Chiar recomand o creştere a efectivelor care operează în civil, pentru că ştim situaţii care ne-au fost raportate în care se strigă «şase» la venirea lor în uniformă şi practic nu pot să surprindă cum sunt situaţiile ele în realitate. De asemenea, Tel Verde să îl operaţionalizaţi şi să îl popularizaţi, astfel încât să putem să direcţionăm controalele în funcţie de semnalele primite de la cei care au o participare civică în semnalarea încălcării regulilor de protecţie a sănătăţii. S-a respectat decizia CNSU ca în termen de 48 de ore toate CJSU să ia deciziile care se impun? Ok. Aici scoatem focarele şi trebuie mers la analiză până la nivel de sat. De exemplu să nu carantinăm o comună dacă doar un sat depăşeşte indicele respectiv. Adică să carantinăm doar satul respectiv”, a afirmat Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern de joi.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW