Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul acuză că mai multe proiecte ale Guvernului sunt blocate în Parlament, deși coaliția e majoritară/ Mai mulţi lideri ai PNL îi reproşează lui Florin Cîţu „atitudinea de tip Băsescu”

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 23 iunie 2021 Etichete: ,

Premierul României acuză că mai multe proiecte ale Guvernului sunt blocate în Parlament, deși coaliția de guvernare e majoritară. În acest context, susține Florin Cîțu, se vor face reforme prin ordonanțe de urgență. Pe de altă parte, mai mulți lideri al PNL îi reproșează premierului lipsa de la ședințele coaliției.

Am un gust amar pentru că discutăm despre alocaţii în acest moment, pentru că Parlamentul nu şi-a făcut treaba. A fost un amendament la Senat trecut în iarnă, Parlamentul putea să ia o decizie clară până acum în ce direcţie vrea să meargă. Noi am avut o decizie în coaliţie că vor creşte doar anul acesta alocaţiile. Dacă Parlamentul dorea să ia o altă decizie putea să rezolve. (..) Guvernul este nevoit să dea OUG care să respecte decizia coaliţiei din decembrie, că anul acesta va fi o singură creştere a alocaţiei (..)

Sunt mai multe legi care au trecut de Guvern şi în Parlament s-au blocat. (..) De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe. Am vrut să o facem prin Parlament, dar nu voi aștepta după Parlament să se hotărască. Nu putem să spunem că facem reformă, iar în Parlament să descoperim alte valori. Guvernul își face treaba, în Parlament trebuie să găsim soluții, să vedem ce se întâmplă acolo”, a declarat Florin Cîțu la TVR.

Pe de altă parte, mai mulți lideri ai PNL au criticat absența premierului de la ședința de marți a coaliției.

”Atitudinea asta de tip Băsescu, în care iei la ţintă Parlamentul, în care este acum, culmea, o majoritate pro-guvernamentală, şi îi atribui eticheta că se împotriveşte reformelor, este complet falimentară. (..) Poate ar fi mai eficientă colaborarea premierului cu majoritatea parlamentară dacă ar fi prezent la şedinţele coaliţiei, la şedinţele politice, care sunt o dată pe săptămână, în loc să îşi caute alte activităţi paralele.

Acolo poate urmări priorităţile legislative pe care le are Guvernul, poate clarifica chestiunile neclarificate cu partenerii de guvernare, poate insista atunci când consideră că anumite proiecte trenează. Din păcate, domnul Cîţu este prezent din 2 în 4, dând impresia că nu pune prea mare preţ pe ceea ce se întâmplă la nivelul coaliţiei”, au declarat lideri ai PNL, citaţi de News.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/premierul-acuza-ca-mai-multe-proiecte-ale-guvernului-sunt-blocate-in-parlament-desi-coalitia-e-majoritara-ce-i-se-reproseaza-lui-florin-citu/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/premierul-acuza-ca-mai-multe-proiecte-ale-guvernului-sunt-blocate-in-parlament-desi-coalitia-e-majoritara-ce-i-se-reproseaza-lui-florin-citu/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 6282 more Info to that Topic: mainnews.ro/premierul-acuza-ca-mai-multe-proiecte-ale-guvernului-sunt-blocate-in-parlament-desi-coalitia-e-majoritara-ce-i-se-reproseaza-lui-florin-citu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *