Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Prefectul Toni Greblă cere măsuri pentru canicula din Capitală: Stropirea asfaltului şi mesaje RoAlert

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 28 iunie 2022

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a cerut, marți, autorităților administrației publice locale să ia toate măsurile care se impun pentru protejarea populației, în contextul în care în următoarele zile sunt prognozate depășiri ale indicelui de confort termic la nivelul Bucureștiului.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, între altele, prin grija Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, vor fi identificate persoanele vulnerabile, se va asigura Telverde și, pe perioadele aflate sub atenționare de cod galben sau portocaliu, vor fi organizate puncte de acordare a asistenței medicale și de distribuire a apei potabile.

„Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și SMURD București vor transmite Prefecturii Municipiului București, zilnic, informații privind numărul persoanelor care au solicitat primul ajutor din cauza valului de căldură persistent.

Totodată, Primăriile și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor dispune măsuri în vederea stropirii asfaltului, dimineața și seara. În perioadele caniculare, autoritățile publice locale vor informa populația și operatorii economici cu privire la măsurile de prevenire a efectelor periculoase pentru sănătatea populației”, arată sursa citată.

În plus, ISU va emite mesaje RoAlert în cazul avertizărilor nowcasting de cod roșu și, în situațiile care se impun, la cele de cod portocaliu.

„Instituțiile implicate în prevenirea, diminuarea și atenuarea efectelor negative ale caniculei, precum și a altor fenomene meteorologice periculoase ce se pot produce în perioada de vară, pe teritoriul Municipiului București, vor transmite zilnic, în perioadele aflate sub atenționare de cod galben sau portocaliu, către Prefectura Capitalei, stadiul implementării măsurilor”, conchide documentul citat.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/prefectul-toni-grebla-cere-masuri-pentru-canicula-din-capitala-stropirea-asfaltului-si-mesaje-roalert/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *