Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


Prefectul Capitalei, bâlbe în gestionarea pandemiei de coronavirus / Gheorghe Cojanu: Eu eram la cumpărături. Singurul lucru pe care îl știam era numărul total de infectări în ultimele 14 zile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 octombrie 2020 Etichete: , , , , ,

În ziua în care incidența cazurilor depistate în ultimele 14 zile în București a depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori, prag stabilit de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a lua anumite măsuri de restricție, precum închiderea școlilor, Prefectul Capitalei a declarat că nu știa numărul cazurilor noi depistate duminică.

Gheorghe Cojanu se afla la cumpărături când a fost înștiințat de un colonel de la ISU că Municipiul București a depășit pragul de 3 al incidenței cazurilor din ultimele 14 zile, după cum a precizat Prefectul Capitalei la Digi 24.

Am mai făcut o afirmație că eu nu am avut numărul de îmbolnăviri. Eu eram la cumpărături, am fost înștiințat de domnul colonel Precup de la ISU că incidența este 3.02 și că trebuie să ne vedem la Prefectură. M-am prezentat.  Colega dumneavoastră a făcut precizarea că sunt mai mult de 500 de infectări. Eu nu am avut această informare, singurul lucru pe care îl știam era numărul total de infectări în ultimele 14 zile”, a declarat Gheorghe Cojanu, la Digi24.

CITEȘTE ȘI: Ședință a CMBSU, după ce incidența cazurilor din Capitală pe ultimele 14 zile a depășit 3 / Ce măsuri de restricție s-ar putea adopta în București

Reacția premierului

Ludovic Orban susține că nu a urmărit declarațiile prefectului, dar că Guvernul ar face o evaluare periodică a celor care ocupă această funcție.

Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti pentru astăzi, la ora 15,00, şi este important ca acest Comitet pentru Situaţii de Urgenţă să dispună toate măsurile şi planul de implementare a măsurilor care sunt stabilite în lege şi în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă. (…) N-am urmărit declaraţiile, dar noi facem o evaluare a activităţii fiecărui prefect. (…) Facem o evaluare. Când vom avea o decizie de comunicat, o vom comunica”, este reacția lui Ludovic Orban.

Monica Anisie îl contrazice pe Gheorghe Cojanu

Prefectul Capitalei a mai afirmat că o decizie privind închiderea școlilor ar trebui să aparțină Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, CMBSU aprobând doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roșu”, potrivit Digi24.

Monica Anisie l-a contrazis pe Cojanu, spunând că CMBSU face propunerea privind închiderea școlilor.

„Dacă rata depășește trei la mia de locutori, cum suntem în situația asta azi, ISMB, cu DSP transmite către comitetul muncipiului București pentru situații de urgență propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, pentru 14 zile. Asta înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la școală, învățarea va continua în sistem online”, a explicat Monica Anisie.

Gheorghe Cojanu, concediu de două zile din cauza unor probleme persoane

Gheorghe Cojanu a fost în concediu săptămâna trecută, miercuri și joi, din cauza unor probleme personale, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Domnul prefect este în concediu legal, de odihnă”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW