Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Predoiu, şedinţă cu reprezentanţii conducerii interimare a IPJ Constanţa: Cer o nou atitudine bazată pe responsabilitate

By news.ro , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2023 Etichete: , ,

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a participat, vineri, la o şedinţă cu reprezentanţii conducerii interimare a IPJ Constanţa.

„Crima organizată a proliferat din cauza corupţiei şi a pasivităţii administraţiei, inclusiv a Poliţiei. Am dat instrucţiuni clare de a se derula cât mai intens operaţiuni de prevenţie şi combatere, de la circulaţia rutieră şi până la crima organizată. Cer o nou atitudine bazată pe responsabilitate, angajament şi loialitate faţă de muncă, profesie, lege şi cetăţean din partea fiecărui poliţist”, a afirmat Predoiu.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), vineri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a avut loc o şedinţă de lucru a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, şi a secretarului de stat, chestor general de poliţie Bogdan Despescu, cu conducerea interimară a IPJ, comisar-şef de poliţie Mădălina Vlangăr şi şefii structurilor din cadrul Inspectoratului.

La şedinţă au fost discutate teme precum analiza cazului Vama Veche, priorităţile operaţionale ale Inspectoratului în perioada următoare şi desfăşurarea proiectului pilot al reorganizării complete a IPJ Constanţa.

„Am luat şi anunţat luni o serie de decizii privind reorganizarea completă a IPJ Constanţa şi am iniţiat îndeplinirea acestora progresiv până la realizarea completă. Se cunosc priorităţile: trafic de persoane, droguri şi arme, migraţie ilegală, contrabandă, evaziune fiscală, siguranţa rutieră şi crima organizată. Aceste infracţiuni grave sunt toate legate de crimă organizată. Crima organizată a proliferat din cauza corupţiei şi a pasivităţii administraţiei, inclusiv a Poliţiei. Am dat instrucţiuni clare de a se derula cât mai intens operaţiuni de prevenţie şi combatere, de la circulaţia rutieră şi până la crima organizată. Cer o nou atitudine bazată pe responsabilitate, angajament şi loialitate faţă de muncă, profesie, lege şi cetăţean din partea fiecărui poliţist”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Noul şef interimar al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Mădălina-Sorina Vlangăr, a anunţat, marţi, că prioritatea sa numărul unu o reprezintă siguranţa cetăţeanului şi “siguranţa străzilor pe care circulă copiii noştri”.

Conducerea IPJ Constanţa a fost schimbată în urma accidentului de la 2 Mai

Doi tineri au murit şi alţi trei au fost răniţi după ce Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani şi aflat sub influenţa drogurilor, i-a lovit cu maşina, în localitatea 2 Mai.

Anterior, tânărul fusese oprit de poliţie, în maşina sa fiind găsite substanţe psihoactive, însă el a fost testat pentru consum de alcool, fiind lăsat să plece cu asproximativ o oră ănainte de producerea accidentului.

Un adjunct al şefului IPJ Constanţa, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie, însă nu şi şeful IPJ Constanţa. De asemenea, pentru trei poliţişti – doi subofiţeri şi un ofiţer – a fost depusă plângere penală.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW