Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Predoiu a discutat cu ambasadorul Italiei în România. Ionel Arsene și Darius Vâlcov, pe agenda discuției

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 5 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut vineri, 5 martie, o întâlnire de lucru cu ambasadorul Italiei la București, E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, a informat ministerul de resort. Cei doi oficiali au discutat despre procedurile de extrădare ale Italiei, după ce peninsula a devenit în ultimii ani un adevărat paradis pentru marii infractori condamnați la închisoare în România. Astfel, cazul fostului președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, și cel al lui Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe, s-au aflat pe agenda discuției. 

Nume grele precum fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, fostul acționar al clubului Dinamo, Dragoș Săvulescu, fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, dar și Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, se sustrag de pușcărie în Italia.

Cel mai recent pe această listă este Darius Vâlcov. Fostul „strateg” al PSD a fost condamnat marți, 3 mai, la 6 ani de închisoare în „dosarul tablourilor”, însă s-ar fi mutat la Milano încă de anul trecut.

În cadrul întâlnirii de vineri, Predoiu a salutat decizia procurorului-general italian de a cere reexaminarea cazului de extrădare privind cazul lui Ionel Arsene, condamnat în România la 6 ani și 8 luni de închisoare. În prezent, Arsene se află în arest la domiciliu în Italia.

„Ministerul Justiției își exprimă interesul și speranța că autoritățile italiene îl vor localiza și aresta cât mai rapid pe cetățeanul român Vâlcov Darius, condamnat penal definitiv la închisoare cu executare de către Justiția română”, a mai transmis ministerul de resort.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW