Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Ponta: Viorica Dăncilă nu înțelege responsabilitatea funcției de premier. Dacă trece moțiunea, nu va mai fi candidatul PSD

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 9 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat marți seară că, în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, Viorica Dăncilă nu va mai fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

”În turul 1 va avea un scor mai mare candidatul social-democrat, adică Mircea Diaconu. Sunt convins că, dacă trece moţiunea, doamna Dăncilă nu va mai fi absolut nimic şi ăsta este un lucru bun chiar şi pentru PSD pentru că doamna Dăncilă ca şi domnul Dragnea este o ghiulea de picioarele PSD. Cu siguranţă nu va mai fi candidatul PSD”, susţine Ponta.

Liderul Pro România spune că premierul a sunat personal 12 parlamentari de la Pro România promițându-le un post de ministru, dacă nu votează moțiunea de cenzură.

”Cel puţin în grupul Pro România sunt, am numărat eu, am vorbit cu 12 colegi pe care i-a sunat doamna Dăncilă personal, nu prin interpuşi, şi le-a promis miniştrii. Şi râdeam, că dacă 12 sunt de la Pro România, câţi vor mai fi de la PSD?”, a spus Victor Ponta.

Ponta: Viorica Dăncilă nu înțelege responsabilitatea funcției de prim-ministru

Victor Ponta a mai precizat că prim-ministrul nu înțelegea responsabilitatea funcției pe care o deține și calcă în foarte multe „străchini”, spunând că Viorica Dăncilă „este mai dăunătoare decât Liviu Dragnea, fostul lider social-democrat.

”Faptul că, totuşi, a promis 7,5 miliarde de lei din banii publici, pentru nişte lucrări ale unor primari… Doamna Dăncilă e, într-adevăr, o persoană care nu înţelege responsabilitatea funcţiei de prim-ministru, care calcă în foarte multe străchini, cum spune românul şi sper ca joi să scăpăm de doamna Dăncilă pentru că, iară, se dovedeşte mai dăunătoare decât domnul Dragnea”, a mai spus Ponta.

Întrebat pe cine va propune ca premier dacă va trece moțiunea, liderul Pro România a răspuns:

”Voi discuta cu cei de la PSD (…), dacă trece moţiunea, poate vor avea curaj să scape de conducerea actuală să mergem cu o formulă acceptabilă către preşedinte altfel evident domnul Iohannis o va respinge”.

Viorica Dăncilă: Moțiunea de cenzură nu va trece fiindcă este „foarte slabă”

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat, încă o dată, că moțiunea de cenzură nu va trece fiindcă este „foarte slabă”. Social-democrata a mai adăugat că, în cazul în care moțiunea va avea 233 de voturi, PSD se va „lupta din Opoziție” și va fi foarte atent la ceea ce va urma.

„După citirea moțiunii vom avea argumente pentru orice punct care a fost subliniat în această moțiune. După părerea noastră este o moțiune foarte slabă, e mai mult o declarație politică a PNL. Strategia noastră este să vorbim cu oameni responsabili, care știu că au nevoie de stabilitate în România, care au fost votați în colegiile lor tocmai pentru promisiunile pe care le-au făcut în campania electorală. Eu cred ca foarte mulți nu vor vota motiunea. (…) Cred că fiecare va trebui să răspundă pentru acțiunile sale și nu cred că sunt mulți membri ai Parlamentului care vor vrea înlocuirea acestui Guvern cu nimic. Pentru că nu vedem din partea Opoziției niciun program de guvernare. Numai dorința de a duce țara în instabilitate fără a veni cu ceva concret în schimb(…). Dacă moțiunea va trece noi vom lupta din Opoziție. Vom fi foarte atenți la ceea ce va urma, la măsurile guvernamentale care vor fi luate, la ceea ce vor face cei care vor veni la guvernare pentru că pe noi ne interesează ceea ce se întâmplă cu românii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” de pe Mediafax.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW