Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă: Nu cred că va trece moțiunea de cenzură. Este foarte slabă/ Membrii PSD care au votat pentru moțiune vor fi sancționați

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 8 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat, încă o dată, că moțiunea de cenzură nu va trece fiindcă este „foarte slabă”. Social-democrata a mai adăugat că, în cazul în care moțiunea va avea 233 de voturi, PSD se va „lupta din Opoziție” și va fi foarte atent la ceea ce va urma.

„După citirea moțiunii vom avea argumente pentru orice punct care a fost subliniat în această moțiune. După părerea noastră este o moțiune foarte slabă, e mai mult o declarație politică a PNL. Strategia noastră este să vorbim cu oameni responsabili, care știu că au nevoie de stabilitate în România, care au fost votați în colegiile lor tocmai pentru promisiunile pe care le-au făcut în campania electorală. Eu cred ca foarte mulți nu vor vota motiunea. (…) Cred că fiecare va trebui să răspundă pentru acțiunile sale și nu cred că sunt mulți membri ai Parlamentului care vor vrea înlocuirea acestui Guvern cu nimic. Pentru că nu vedem din partea Opoziției niciun program de guvernare. Numai dorința de a duce țara în instabilitate fără a veni cu ceva concret în schimb(…). Dacă moțiunea va trece noi vom lupta din Opoziție. Vom fi foarte atenți la ceea ce va urma, la măsurile guvernamentale care vor fi luate, la ceea ce vor face cei care vor veni la guvernare pentru că pe noi ne interesează ceea ce se întâmplă cu românii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” de pe Mediafax.

Liderul PSD susține că Ludovic Orban se bazează pe 237 de semnături, însă, cu toate acestea, aceasta nu crede că Opoziția va întruni numărul necesar de voturi ca moțiunea să treacă.

„ Ludovic Orban se bazează pe 237 de semnături. Va trebui să aibă grijă că semnăturile să coincidă cu numărul de voturi. Au nevoie de 233 de voturi, Cred că nu o să întrunească numărul necesar de voturi că moţiunea să treacă.
Noi avem încredere în cei cu care am discutat şi avem încredere că dincolo de bătălia partidelor, miză electorală şi interesele personale important este ce se întâmplă în această ţara. Moţiunea poate fi introdusă, este un instrument al Opoziţiei, e normal, dar atunci când vrei să dai dovadă de seriozitate vii cu un program de guvernare astfel încât oamenii să vadă la ce s-a renunţat în Parlament şi ce vor avea pe viitor”, a conchis Dăncilă.

Dăncilă: Membrii PSD care au votat pentru moțiunea de cenzură vor fi sancționați

Întrebată ce vor păți colegii din PSD care au semnat pentru moțiunea de cenzură, Dăncilă a spus că cel mai probabil aceștia vor fi sancționați de partid.

„Am discutat cu mai mulţi membri ai PSD care au semnat moţiune, am avut o discuţie aplicată, nu cum a ieşit în spaţiul public că am plătit. Am discutat cu cei care au semnat moţiunea, le-am spus că atunci când vor merge în judeţele în care au fost votaţi vor trebui să îşi asume şi să explice de ce au făcut asta. Să spună tot ce se va întâmpla cu România în perioada următoare. Că programele PNDL 1 şi 2 nu se mai aplică în perioada următoare”, a spus Viorica Dăncilă, în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”.

Știre în curs de actualizare

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW