Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Pompierii români, trimiși încă o dată să se lupte cu incendiile de vegetație din Grecia

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 august 2021

Un număr de 142 de pompieri români au fost trimiși din nou în Grecia, vineri, 20 august, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure din apropierea capitalei elene, Atena, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI)

Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe președintele Klaus Iohannis și am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noștri va începe mâine(n.r. vineri)! Mult succes, vă așteptăm cu bine acasă!”, este mesajul postat de premierul Florin Cîțu, joi seară, 19 august.

Alături de cei 142 de pompieri români, vor fi trimise 8 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenție, dar și alte mijloace de sprijin logistic, printre care o dronă ce poată fi folosită pentru survolarea zonelor în care se va interveni, se arată într-un comunicat al MAI.

Misiunea pompierilor români vine după ce joi, 19 august, Grecia a înaintat o solicitare de asistență internațională, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Pompierii care au plecat în Grecia provin de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență și de la 16 inspectorate pentru situații de urgență (București-Ilfov, Alba, Argeș, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea și Timiș).

Prima misiune, încheiată cu laude

Prima misiune în care pompierii români au fost trimiși pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație din Grecia a fost una de succes pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Aceștia au fost lăudați în presa elenă pentru „viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive”.

La revenirea în țară, cei 108 de pompieri români au fost decorați cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la solicitarea ministrului de Interne, Lucian Bode, și a șefului DSU, Raed Arafat, și au fost înaintați în grad.

Grecia se luptă iar cu incendiile

Incendiile de vegetație continuă să pună în pericol capitala Greciei. În nord-vestul Atenei, sute de pompieri se luptă cu flăcările pentru a cincea zi consecutivă, relatează AP News.

Un oficial grec preciza, joi seară, că, deși o mare parte a incendiului a fost lichidat, flăcările încă nu pot fi ținute sub control.

Grecia, alături de alte state mediteraneene, s-au confruntat în ultima lună cu incendii masive de vegetație. În unele țări, flăcările au provocat și victime. În Algeria, 75 de persoane au murit, în timp ce alți 16 oameni și-au pierdut viața în Turcia. În sudul Franței, peste 1.200 de pompieri se luptă cu incendiile care au dus la evacuarea a mii de localnici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/pompierii-romani-trimisi-inca-o-data-sa-se-lupte-cu-incendiile-de-vegetatie-din-grecia/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW