Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Polonia vrea interzicerea importurilor de petrol și de diamante rusești

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina , at 18 aprilie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Polonia a prezentat o nouă  propunere pentru sancționarea Rusiei din cauza războiului declanșat Ucrainei. Aceasta prevede interzicerea importurilor de petrol şi de diamante ruseşti, relatează Reuters. Propunerile de sancționare au fost deja timise Comisiei Europene, notează sursa precizată.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a  menționat următoarea  serie de sancţiuni se va concentra pe combaterea eludării sancţiunilor deja existente, în special pentru piesele de schimb şi echipamentul pe care Rusia le desfăşoară pe câmpul de luptă împotriva Ucrainei.

Oficialii Comisiei Europene nu au dezvăluit când vor fi aplicate noile sancțiuni împotriva Rusiei, deoarece toate statele membre UE trebuie să formuleze și să decidă asupra modului în care descurajează războiul declarat de Rusia Ucrainei.

Ungaria se împotrivește unor sancțiuni impuse Rusiei

Potrivit sursei menționate, Germania şi Lituania sunt de acord cu sancțiuni  în domeniul energiei nucleare, cu o perioadă de clemenţă pentru ţări precum Ungaria şi Franţa, care cooperează în acest domeniu cu Rusia. Ungaria s-a declarat în mod ferm împotriva oricărei sancțiuni pentru energia nucleară rusească.

De la debutul războiului din Ucraina, Comisia Europeană a impus 10 serii de sancțiuni împotriva Rusiei. Acestea sunt economice, juridice, diplomatice. Polonia și-a declarat susținerea față de Ucraina de la debutul invaziei rusești, însă, a fost primul stat care a decis să sisteze importurile de cereale ucrainene, pentru a nu-i mai afecta pe fermierii autohtoni.

CITEȘTE ȘI:  Noi sancțiuni împotriva Moscovei. CE anunță blocarea tuturor importurilor din Rusia

Sursă foto: Pixabay

Comentarii