Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Polonia și statele baltice au interzis accesul cetățenilor ruși pe teritoriul lor

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Cei mai mulți dintre cetățenii ruși, chiar și cei care dețin vize de intrare în Uniunea Europeană, nu vor mai putea intra în Polonia, Estonia, Letonia și Lituania, după ce oficialii celor 4 state au impus o interdicție începând cu 19 septembrie, pe fondul invaziei ruse în Ucraina, relatează Radio Free Europe.

Cetățenii ruși care dețin vize UE pentru turism, afaceri, sport și culturale nu vor mai putea intra pe teritoriul celor patru țări.

Într-un comunicat transmis la începutul lunii, oficialii Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei arătau că, de la începutul invaziei, s-au confruntat cu un „flux substanțial și în creștere” de cetățeni ruși care intră pe teritoriul lor, ceea ce ar reprezenta un risc crescut pentru securitatea statelor baltice.

Interdicția nu se aplică, în schimb, în cazul cetățenilor ruși catalogați drept „dizidenți”, cazurile umanitare, misiunile diplomatice sau în cazul rușilor care au rude în statele menționate.

După o dezbatere inițiată de statele nordice, mai multe state din UE, precum Germania și Franța, s-au opus ideii de a interzice accesul cetățenilor ruși pe teritoriul Uniunii Europene, dar au agreat să suspende Acordul din 2007, ce facilita obținerea vizelor. Detalii aici.

Aceasta este o altă decizie ridicolă dintr-o serie continuă de absurdități”, a comentat Kremlinul decizia statelor membre ale UE. Detalii aici.

Sursă foto: The Telegraph / Twitter

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW