Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Polițistul acuzat că „rezolva” dosarele șoferilor prinși băuți la volan, trimis în judecată | Ofițerul și-ar fi șantajat un coleg: Să nu ”ajungă el în altă parte”

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 17 decembrie 2020 Etichete: ,

Dosarul polițistului anchetat de DNA pentru că ar fi cerut bani de la șoferi prinși la volan după ce au consumat alcool a fost trimis în judecată. Anchetatorii susțin că, în schimbul banilor, ofițerul ar fi promis că le rezolvă șoferilor situația într-un mod favorabil. Ba mai mult decât atât, el și-ar fi șantajat un coleg, pe care l-ar fi amenințat, culmea, că va fi cercetat de DNA, parchet care l-a reținut chiar pe el, în cele din urmă, după cum Main News a scris, pe larg, aici.

În perioada 29 aprilie – mai 2020, inculpatul Raica Florin Roberto, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins de la trei persoane, cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației, sumele de 6.750 euro și 3.300 lei, din care a primit 1.750 euro și 3.300 lei”, susțin procurorii DNA.

Colegul șantajat

Polițistul este acuzat și de șantaj pentru că, spun procurorii, ar fi amenințat un coleg de serviciu (agent de poliție) că va face publice mai multe probe compromițătoare în legătură cu săvârșirea, de către acesta, a unor presupuse fapte de natură penală sau disciplinară.

Pentru a nu fi divulgate presupusele probe, agentul ar fi trebuit să convingă anumite persoane să înceteze să mai facă afirmații în legătură cu conduita infracțională a ofițerului Raica, susține DNA. 

Să nu” ajungă el în altă parte”

„În data de 14.10.2020, ora 10:44:58, Raica Florin Roberto l-a contactat telefonic pe (….) și i-a spus să vină ”urgent” pentru a discuta ”probleme grave”, ca să nu ”ajungă el în altă parte”.(…..) Reiese că inculpatul Raica Florin Roberto i-a spus că trebuie să îl determine pe (….) să nu mai vorbească prin oraș că Raica i-a pretins și a primit bani pentru a rezolva dosarul penal în care (….)a fost cercetat pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului și de asemenea că trebuie să determine și alte persoane de pe Valea Gurghiului să nu mai facă afirmații privind alte fapte comise de către Cms. Raica Florin Roberto”, se arată în referat.

CITEȘTE AICI MAI MULTE: DOCUMENT Cum „rezolva” un polițist dosarele șoferilor prinși băuți la volan

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW