Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Polițiștii români de frontieră au contribuit la destructurarea unei rețele de traficanți de migranți condusă de sirieni și iordanieni, activă în Bulgaria și pe ruta Balcanilor de Vest către Europa

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 august 2024 Etichete: , ,

Polițiștii de frontieră din România și Republica Moldova, în colaborare cu Europol și autoritățile judiciare din Bulgaria, au participat la destructurarea unei rețele criminale specializate în traficul de migranți. Grupul, coordonat de cetățeni sirieni și iordanieni, opera în Bulgaria și transporta migranți din Turcia către Europa, folosind ruta Balcanilor de Vest, cu ajutorul unor șoferi moldoveni.

„Grupul infracţional organizat era format din cetăţeni de diferite naţionalităţi, principalii lideri fiind sirieni şi iordanieni, ce aveau ca scop coordonarea infracţiunii de trafic de migranţi către destinaţii din Europa pe ruta Balcanilor de Vest, în vederea obţinerii unor importante sume de bani. Folosind serviciile de transportatori puse la dispoziţie de grupare, migranţii treceau graniţa dintre Turcia şi Bulgaria, pe jos, ulterior trecerii, aceştia urmau să fie întâmpinaţi de şoferi, cetăţeni ai Republicii Moldova care îi transportau la graniţa româno-sârbă sau româno-bulgară. Şoferii erau trimişi pe timpul nopţii să preia migranţii din locaţiile convenite si primeau pentru acest serviciu câte 700-1.000 euro de transport sau 100 euro pentru fiecare migrant”, informează, joi, Poliţia română de Frontieră.

La data de 19 august, autoritățile bulgare au efectuat 15 percheziții în zona orașului Plovdiv, la care au luat parte și reprezentanți din România, Republica Moldova și Europol. În urma acestor acțiuni, opt membri ai grupării, inclusiv liderii, au fost arestați.

De asemenea, au fost confiscate o serie de dovezi privind activitățile ilegale ale grupului, inclusiv documente incriminatoare, dispozitive de urmărire, vehicule, arme și muniție, cocaină, carduri bancare, telefoane mobile, laptopuri și diverse acte de identitate.

foto: politiadefrontieră.ro

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW