Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Șefa companiei de autostrăzi atrage atenția: În situația de criză de acum ne-am dat seama că nu mai producem materiale de construcție de bază

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , , ,

La fel ca în alte state în perioada pandemiei, autoritățile române au început să sesizeze dependența ridicată față de importurile de diferite mărfuri esențiale. Directoarea CNAIR, Mariana Ioniță, a atras atenția într-o declarație recentă cu privire la faptul că în țara noastră nu se mai produc materiale de construcție de bază, aspect ce într-o situație de criză ca aceasta poate genera mari probleme de aprovizionare și întârzieri.

Șefa companiei de autostrăzi a oferit exemplul bitumului, care trebuie importat din state precum Polonia și Ucraina, și spune că strategia autorităților se va schimba prin încurajarea dezvoltării producției interne.

„În perioada asta, dacă discutăm de sincope în construcție, de furnizori, am constatat că nu mai avem industrie internă a construcțiilor. Numai într-o situație de criză ca acum ne-am dat seama că niște materiale de construcție de bază pe care am fi putut să le producem în România nu le mai producem. Îmi dau seama că foarte mulți care activează în industria materialelor în construcții se vor reorienta. Chiar și strategia guvernelor se va schimba prin a încuraja dezvoltarea producției interne. Vă dau un exemplu: bitum. Suntem o țară care avem unele din cele mai mari rafinării din zona Europei de Sud-est și nu avem o industrie care să producă bitum și a trebuit să stăm, să așteptăm camioane încărcate care să vină din Polonia, Ucraina sau alte state. Nu e în regulă”, a declarat pentru HotNews.ro Mariana Ioniță, directoarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit Marianei Ioniță, statul ar putea să se orienteze mult mai mult către producția internă, iar în timpul perioadei de criză atât autoritățile, cât și constructorii au realizat că munca pe proiecte se poate desfășura.

„Este vital ca infrastructura să se deruleze. Ne-am dat seama cât de bine este în momente de criză să ai o infrastructură pe care să te poți deplasa repede – mai ales dacă discutăm de mărfuri și produse”, spune Mariana Ioniță.

Sursa foto: Facebook / Asociația Pro Infrastructură

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW