Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Polițiștii germani avertizează: Izolarea la domiciliu poate duce la creşterea cazurilor de violenţă domestică

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete: , ,

Sindicatul polițiștilor din Germania, GdP, susține că izolarea la domiciliu, în contextul combaterii virusului Covid-19, va duce la o creștere a cazurilor de violență domestică, potrivit DPA.

Din cauza răspândirii rapide a coronavirusului, oamenii din lumea întreagă sunt obligați să se izoleze în case, pentru a combate virusul ucigaș din China. Polițiștii din Germania susțin că această măsură va duce la creșterea cazurilor de violență domestică, în timp ce criminalitatea publică va scădea întrucât mult mai puține persoane ies din locuințe în această perioadă.

Vicepreședintele GdP, Joerg Radek, susține că „există infracţiuni care se petrec şi în spatele uşilor închise, cum ar fi violenţa domestică”, explicând că aceasta este aspectul care îl ”îngrijorează cel mai tare”.

Cancelarul Angela Merkel a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, instituirea unei așa zise „interdicții a contactelor”. Astfel, oamenii vor fi nevoiți să își petreacă tot timpul doar cu persoanele din locuință.

”Situaţia poate reprezenta o sursă de stres ”, a declarat psihologul Anja Stiller, din cadrul Institutului de cercetare în criminologie din Saxonia Inferioară, pentru DPA.

Alena Buyx, profesoară de etică medicală la Universitatea Tehnică din Munchen, susține că efectele psihologice ale pandemiei de coronavirus și ale măsurilor drastice care au fost luate se pot constata în China.

Aceasta susține că suferinţele psihologice au sporit în această regiune, unde a fost constatată o înmulţire masivă a cazurilor de abuz domestic împotriva femeilor şi copiilor.

„Acestea sunt efecte colaterale şi pentru acest motiv trebuie să implementăm restricţiile ţinând cont de cazurile concrete”, a spus Buyx.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis, joi, că amenințarea coronavirusului și măsurile luate pentru combaterea pandemiei provoacă un impact psihologic puternic în rândul oamenilor și acesta trebuie abordat prin măsuri „creative”, potrivit agenției EFE.

„Izolarea, distanţarea fizică, închiderea şcolilor şi a locurilor de muncă sunt provocări ce ne afectează şi este normal să resimţim stres, anxietate, frică şi singurătate în aceste momente”, a declarat la o conferinţă de presă şeful OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Potrivit OMS, cei mai afectați sunt angajații sistemului sanitar, care, de asemenea, sunt și cei care se confruntă cu cel mai mare pericol în legătură cu această pandemie, în contextul în care aproximativ 10% dintre persoanele infectate cu coronavirus în Europa sunt cadre medicale.

Experta în psihologie a OMS, Aiysha Malik, recomandă susținerea psihologică în această perioadă a cadrelor medicale, schimbarea frecventă a turelor pentru posturile medicale cele mai stresante, sporirea comunicării între echipele de lucru, detașarea de personal pentru asistență psihologică în spitale, iar în prima linie a luptei cu virusul Covid-19 să se afle cei mai experimentați medici.

Totodată, femeile gravide, copiii, vârstnicii pot fi foarte afectați de măsurile luate pentru combaterea virusului, iar izolarea și stresul agravează situația persoanelor care au diferite dependențe, însă OMS explică faptul că recurgerea la alcool, droguri sau jocuri pentru a depăși această perioadă „nu face decât să înrăutățească lucrurile”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *