Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Termoenergetica a remediat în timp record avaria care afecta 1.000 de blocuri

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 ianuarie 2024

UPDATE: Termonergetica a reușit să remedieze în doar câteva ore avaria la Magistrala Grivița care afecta aproape 1.000 de blocuri din Sectorul 1 şi parţial din sectoarele 2, 5 şi 6.

„Echipele companiei au finalizat sudurile necesare reparației avariei produsă pe Șoseaua Grozăvești, la Magistrala Grivița – diametrul de 1000mm, care a impus în această dimineață sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă și încălzire pentru aproximativ 1000 de blocuri. Se execută manevrele de încărcare a magistralei urmând ca în cursul acestei seri să fie puse în funcțiune punctele termice afectate și să fie reluată furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, au transmis reprezentanții Termoenergetica.

Știrea inițială: 

Aproape 1.000 de blocuri din Sectorul 1 şi parţial din sectoarele 2, 5 şi 6 din Bucureşti nu au apă caldă şi încălzire din cauza unei avarii apărute la Magistrala Griviţa, pe Şoseaua Grozăveşti. De asemenea, sunt afectate Spitalul Municipal şi complexuri studenţeşti „Leu” şi „Regie”.

„A fost identificată, în acest moment echipele intervin, în două, maxim trei ore această avarie va fi remediată, urmând ca până diseară toate punctele termice afectate de această avarie să intre în parametri. Această magistrală a fost pusă în funcţiune în 1981, vă daţi seama că are o vechime de aproape 43 ani”, a precizat şeful Termoenergetica.

În Sectorul 2, zonele afectate sunt: Şoseaua Ştefan cel Mare şi Bulevardul Lacul Tei, în Sectorul 5: Calea 13 Septembrie, Şoseaua Panduri, Spitalul Municipal, precum şi strada Nicolae Filimon, Calea Griviţei, Bulevardul Constructorilor şi complexurile studenţeşti „Leu” şi „Regie” din Sectorul 6 al Capitalei.

„Avaria s-a produs pe magistrala Griviţa, pe conducta cu diametrul de 1000 mm. Au fost deja începute, în regim de urgenţă, manevrele de sectorizare, închidere şi golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparaţia avariei şi încărcarea magistralei. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute. Pe măsură ce lucrările se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat”, A transmis Termoenergetica.

50 km de magistrală principală, înlocuiți în 2023

În total, de la începutul acestui an, Primăria Capitalei și instituțiile din subordine au reușit să înlocuiască circa 50 km de conductă principală de termoficare, în timp ce anul trecut totalul a fost de circa 30 km. Rețeaua de transport a energiei termice din București are 954 km de conductă în rețeaua primară și furnizează căldură și apă caldă unui număr de peste 1,2 milioane de persoane, fiind una dintre cele mai mari din lume.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii