Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Polițiștii de frontieră anunță că vor bloca vămile: E o formă de protest

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Polițiștii de frontieră amenință că vor face controale la sânge în perioada Paștelui, existând astfel riscul ca românii care se întorc din străinătate să stea ore întregi în vămi. Potrivit sindicaliștilor este o formă de protest, având în vedere că Guvernul nu intenționează să le crească salariile.

Chiar dacă de Paști, primesc indicații să fie mai „relaxați” în activitatea pe teren, polițiștii de frontieră susțin că nu vor respecta regulile și controalele vor fi amănunțite. Astfel, cei care vor intra în țară vor fi cei mai afectați.

Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), crede că în felul vor atrage atenția cu privire la importanța activității lor care trebuie răsplătită financiar corespunzător.

De obicei, pe perioada Paștelui și a Crăciunului, primim un cod de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, care se numește „relaxare”. Adică trebuie să lăsăm mașinile să treacă mai fără controale. Și având în vedere că, în urma verificărilor efectuate la vama Negru Vodă, am găsit 1.200 de pistoale la un cetățean ucrainean, ne-am hotărât să facem controale ca la carte și pe frontiera de Vest a României în perioada premergătoare Paștelui. Adică vom bloca sistemul cu armele sale. O să mergem și noi în vamă, ca să ne asigurăm că nu se vor face presiuni asupra polițiștilor. Și să-i sune lumea pe premierul Nicolae Ciucă și pe ministrul de Interne, Lucian Bode, să-i întrebe pe dânșii de ce se întâmplă așa”, a declarat Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), pentru national.ro.

Sindicaliștii cer aplicarea Legii-cadru a salarizării (nr. 153/2017) așa cum s-a procedat în cazul altor familii ocupaționale/sectoare de activitate, care au intrat în grilele de salarizare la termen. Totodată, ei vor t o salarizare decentă, acordarea drepturilor pentru transport/concediu și încadrarea în condiții de muncă adecvate a personalului contractual din MAI/SNAOPSN.

Sursă foto: Facebook

Comentarii