Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Polițist din Cluj, depistat pozitiv la DrugTest, într-o mașină neînmatriculată. Polițistul mai are un dosar penal la activ

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 10 iulie 2024

Un polițist din Cluj a ieșit pozitiv la testarea cu aparatul DrugTest după ce a fost oprit în trafic de colegii săi, în timp ce se afla într-o mașină neînmatriculată, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, remis miercuri, 10 iulie. 

„La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Eroilor, din localitatea Florești.

La volanul autoturismului se afla un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, iar din verificări s-a constatat că acesta are calitatea de polițist, încadrat la I.P.J. Cluj.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ.

Totodată, verificarea documentelor autoturismului au condus la stabilirea faptului că autorizația de circulație provizorie era în afara termenului de valabilitate.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, urmând ca aspectele constatate să fie transmise unității de parchet competente”, a transmis IPJ Cluj.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Conducerea inspectoratului a dispus demararea de verificări pe linie internă.

Cercetat pentru viol

Potrivit presei locale, Răzvan Petruș, agent la Poliţia Rutieră Cluj, mai are un dosar penal la activ, fiind acuzat și de viol.

„Facem precizarea că la momentul depistării, bărbatul de 38 de ani se afla în afara orelor de program. De asemenea, începând cu luna martie 2023, acesta se afla la dispoziția unității, îndeplinind sarcini și atribuții de serviciu stabilite de conducerea unității, ca urmare a unui dosar penal aflat în desfășurare”, a precizat și IPJ Cluj.

Sursa foto: Poliția Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW