Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Poliția anchetează decesul unui bărbat cu COVID-19, survenit la puțin timp după externare

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Polițiștii de la Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu după ce un bărbat de 77 de ani din Bistrița-Năsăud a decedat la domiciliu ulterior externării de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar în urma prelevării probelor biologice s-a stabilit că suferea de COVID-19.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că, la nivelul Spitalului din Bistrița nu au fost respectate măsurile dispuse de autorități în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei cu noul coronavirus.

„Astfel, s-a reținut că, în perioada 22.03.2020-30.03.2020, o persoană de sex masculin, în vârstă de 77 ani, a fost internată într-o unitate medicală din mun. Bistrița, prezentând simptome asemănătoare unei infecții cu noul coronavirus, pe fondul unor afecțiuni preexistente.Pacientului i s-au recoltat probe biologice care au fost trimise spre analiză pentru a se stabili dacă este infectat cu virusul SARS-CoV-2. Ulterior, la data de 30.03.2020, personalul medical a dispus externarea pacientului, astfel că s-a luat legătura cu un membru de familie care s-a prezentat la unitatea medicală si l-a transportat pe pacient la domiciliu, deși până la acel moment nu au fost primite rezultatele analizelor efectuate.În noaptea de 30/31.03.2020, în jurul orei 03,00, bărbatul în vârstă de 77 ani a decedat la domiciliu, fiind transportat la capela mortuară din localitate”, se arată în comunicatul Parchetului.

Directorul spitalului: Pacientul nu ar fi trebuit externat

Gabriel Lazany, directorul unității, a declarat că întregul personal al Secției de Medicina Internă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița va fi testat pentru COVID-19. De asemenea, Lazany este de părere că pacientul nu ar fi trebui externat

„Pacientul s-a internat pe data de 22 martie în Secția de Boli Interne. La internare, nu se încadra în definiția de caz și, de aceea, a fost internat pe Secția de Medicina Internă, și nu pe Secția de Boli Infecțioase. În data de 23, medicul curant a rugat un consult de specialitate, și anume un consult de la Secția de Boli Infecțioase. Medicul care a făcut consultul a recomandat recoltarea de probe pentru a se vedea dacă este infectat cu COVID-19. În data de 30, pacientul respectiv a fost externat înainte sa vină rezultatul probelor, un lucru care, din punctul meu de vedere, este regretabil. Pacientul nu ar fi trebuit externat pana nu era situația lui medicala foarte clara. În data de 1 aprilie, au venit rezultatele, iar pacientul este COVID pozitiv. A început o ancheta epidemiologica la nivel de spital”, a declarat miercuri directorul spitalului, citat de Agerpres.

 

Sursa Foto: Facebook / Poliția Română

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *