Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


PNL va depune plângere pentru afirmațiile xenofobe ale Liei Olguța Vasilescu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 17 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Rareș Bogdan, cel care conduce campania electorală a candidatului PNL pentru funcția de președinte al României, a anunțat că va face plângere penală după ce Lia Olguța Vasilescu, șefa de campanie a Viroicăi Dăncilă, a lansat în spațiul public niște atacuri xenofobe la adresa lui Klaus Iohannis. 

Vom depune plângere. Vorbim de un etnic german votat de patru ori de sibieni, de români acum 5 ani, în urmă cu o săptămână de 3,7 milioane de români, recunoscut de acest popor. Nu poţi să vii la nesfârşit să strecori ura de rasă într-o societate care trebuie să se europenizeze. Nu e prima dată când folosesc ideea de etnic german, etnic sas în încercarea de a-l poziţiona într-o istorie care a trecut de 75 de ani – o altă epocă, o altă zonă din Europa. Astfel de afirmaţii creează o problemă la nivelul statului român cu cel german. Sunt convins că ambasadorul Germaniei va reacţiona. E o bătaie de joc pe care o aduce şi comunităţii evreieşti, care a trecut printr-o tragedie cumplită”, a declarat Rareş Bogdan, la Digi24.

Europarlamentarul a mai spus PRM-ul, partidul care a propulsat-o pe Lia Olguța Vasilescu, este cunoscut ca un partid cu poziţii xenofobe. Mai mult, Rareș Bogdan a afirmat că PSD încearcă să bage frica în rândul alegătorilor.

Poţi scoate un om din PRM, dar nu poţi scoate PRM din om. PRM este cunoscut ca partid cu poziţii xenofobe. Din când în când revine la retorica aceea care a făcut-o cunsocută în România(..)

Cei din PSD încearcă să activeze frica în rândul alegătorilor şi atunci folosesc această retorică pericoloasă, îl prezintă pe preşedinte ca pe un om care va face rău oamenilor.

E o neînţelegere a ceea ce înseamnă această ţară România există ca naţiune, pentru că în interiorul acestui popor minunat sunt etnici care au adus prin contribuţia lor un plus României. Olguţa Vasilescu nu înţelege sau se face că nu înţelege sau încearcă să presare frica, ura, printre votanţi pentru a-i radicaliza şi ostiliza”, a spus europarlamentarul PNL.

Lia Olguța Vasilescu a lansat un atac cu caracter xenofob la adresa președintelui Klaus Iohannis după ce a spus, într-o apariție televizată. că „Iohannis se vede deja șef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare”. Social-democrata și-a cerut scuze pe Facebook pentru afirmațiile făcute.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com