Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


PNL susține suspendarea celor 5 PUZ-uri de Sector pentru doar 3 luni / Violeta Alexandru: 2 ani înseamnă mult prea mult

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 februarie 2021

Consilierii generali ai Partidului Național Liberal nu vor susține propunerea primarului Nicușor Dan de suspendare pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 și propun varianta suspendării pentru doar 3 luni. 

Președinta PNL București, Violeta Alexandru, susține că suspendarea PUZ-urilor pentru 2 ani ar fi generat efecte perverse.

„Suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns să fie aprobat fiindu-i retrase avizele) și lăsarea Bucureștiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, PENTRU O PERIOADĂ DE 2 ANI, așa cum propune Primarul General al Capitalei, domnul Nicușor Dan, pentru ședința Consiliului General de mâine, înseamnă mult. Primarul General a înțeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar însemna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în județele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Și a fost de acord”, a declarat Violeta Alexandru.

Nicușor Dan: Urbanismul din Bucureşti a fost o golănie şi cele 5 PUZ-uri de Sector sunt apogeul acestui tip de urbanism

Într-o conferință de presă susținută la sediul primăriei, Nicușor Dan a explicat că prin această măsură își dorește, în principal, împiedicarea construirii de clădiri pe spațiul verde, în zonele dens populate și pe străzi foarte înguste.

„Cu titlu general, urbanismul din Bucureşti, din ultimii ani, a fost o golănie şi cele 5 PUZ-uri de Sector sunt doar apogeul acestui tip de urbanism. Am speranţa că, Consiliul General, în şedinţa de vineri, o să dea un semnal şi o să pună capăt acestui tip de dezvoltare şi va orienta oraşul către dezvoltare sustenabilă. Din cauza acestui tip de urbanism, bucureştenii stau azi şi au stat ani de zile în trafic, din cauza acestui tip de urbanism avem cartiere întregi care n-au şcoli, din cauza acestui tip de urbanism un oraş care are un potenţial uriaş turistic e prezentat în revistele europene de turism drept cea mai urâtă capitală europeană. Din cauza acestui tip de urbanism sunt zeci de mii de oameni care şi-au pus toată agoniseala de-o viaţă într-un apartament sau într-o casă şi s-au trezit cu un bloc la ferestrele casei lor. Este absolut scandalos ca în situaţia poluării aerului, în situaţia în care avem zeci de mii de copii care suferă de boli respiratorii, în situaţia în care avem zeci de mii de vârstnici care suferă de boli cardiovasculare din cauza acestei poluări atmosferice în Bucureşti, sute de hectare de spaţiu verde, prin aceste PUZ-uri de Sector urmează să-şi piardă statutul de spaţiu verde şi să devină spaţii construibile, este inadmisibil.”, a declarat Nicușor Dan.

Ședința Consiliului General va avea loc vineri, 26 februarie, de la ora 11:00. Consilierii USR PLUS au transmis că susțin suspendarea pentru 2 ani a PUZ-urilor, în vreme ce PSD se opune în totalitate suspendării.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW