Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


PNL, două propuneri pentru a continua negocierile: Florin Cîțu – premier și Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților sau Ludovic Orban – premier și Florin Cîțu președinte al Senatului

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 decembrie 2020

Ludovic Orban a anunțat că Partidul Național Liberal va continua negocierile cu USR-PLUS și UDMR și a precizat că Biroul Politic Național a luat decizia de a flexibiliza mandatul de negociere. Liberalii propun două variante: Florin Cîțu să ocupe funcția de prim-ministru și Ludovic Orban să ocupe funcția de președinte al Camerei Deputaților sau Ludovic Orban să ocupe funcția de prim-ministru și Florin Cîțu să ocupe funcția de președinte al Senatului. 

Ca atare, Partidul Național Liberal, în urma dezbaterii, a decis următorul mandat: În primul rând, mandatul de a continua negocierile cu USR-PLUS, UDMR și Grupul Minorităților pentru formarea unei coaliții.(…)Constatând că, într-o democrație, votul cetățeilor este baza pentru orice negociere, PNL având o pondere de 55% în cadrul coaliției, mandatul nostru presupune două posibile variante: rămâne în picioare varianta cu Florin Cîțu candidat la premier și Ludovic Orban la Camera Deputaților. Acceptăm și varianta în care PNL să desemneze premier – Ludovic Orban și să nominalizeze candidat pentru funcția de președinte al senatului – Florin Cîțu”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban.

Președintele PNL solicită celorlalte formațiuni implicate în negocieri să evite declanșarea unui război mediatic prin declarații publice.

Comunic public, pentru că înțelegerea nu a fost respectată. Reiterez solicitarea către partenerii noștri să ne respectăm reciproc și să evităm declanșarea unui război mediatic prin declarații publice. Dezmint orice minciună care a fost lansată pe surse. Mandatul PNL este acela de a negocia formarea unui guvern cu USR-PLUS, UDMR și Grupul Minorităților Naționale. Sunt convins că va exista mai multă înțelepciune, mai mult respect față de parteneri”, a adăugat Orban.

Sursă foto: Ludovic Orban / Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com