Wednesday, July 8, 2020
Jurnalism corect


Plenul CSM discută, pe 7 mai, reorganizarea concursului pentru șefia Secției Speciale

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 mai 2020 Etichete: ,

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va lua în discuție, în data de 7 mai, reorganizarea concursului pentru funcția de procuror șef al Secției Speciale. Totodată, magistrații se vor pronunța cu privire la cererea de apărare a independenţei autorităţii judecătoreşti , formulată de Asociaţia „Iniţiativa pentru Justiţie”.

În 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a încercat de șapte ori să o valideze pe Florea la conducerea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Concursul pentru funcţia de procuror şef al SIIJ a fost promovat de aceasta în luna iunie.

Numirea sa în fruntea Secției Speciale nu s-a putut realiza efectiv întrucât ședintele CSM au fost boicotate de unii membri ai CSM, iar în final, Adina Florea a anunațat că se retrage.

Secția Specială, criticată în raportul MCV

Multe dintre criticile aduse României în raportul MCV sunt îndreptate chiar către Secția Specială.

Experții au susținut că structura „a intervenit pentru a schimba cursul anchetelor penale într-un mod care ridică îndoieli serioase cu privire la obiectivitatea sa”. Mai multe detalii aici.

Citește și: Prima reacție a Adinei Florea, după ce s-a aflat că CSM pregătește reluarea concursului pentru șefia Secției Speciale | Procurorul evită să spună dacă ar candida din nou: Ce fac eu e treaba mea

Citește și: EXCLUSIV Procurorul general susține că Secția Specială este o creație artificială, dar care trebuie să aibă performanță câtă vreme e prevăzută de lege

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW