Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Plângere pe numele lui Traian Băsescu, după acuzațiile CNSAS

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 11 iunie 2019 Etichete: , ,

Plângere pe numele lui Traian Băsescu, după acuzațiile CNSAS conform cărora fostul președinte al României ar fi colaborat cu Securitatea. Sesizarea a fost depusă de Radu Cristescu, fost membru al PMP.

„Azi am depus un Denunţ la Parchetul General împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu. Având în vedere datele apărute în mass media din care reiese faptul că a deţinut calitatea de colaborator al Securităţii, nu avea dreptul de a candida şi de a fi ales in functia de Presedinte al Romaniei – functie pe care a detinut-o pe parcursul unui numar de doua mandate si respectiv de a fi inclus in anul 2016 pe listele la alegerile parlamentare si inclusiv nu avea dreptul de a candida şi de a fi ales in functia de senator in Parlamentul Romaniei si de asemenea nu avea dreptul de a candida la alegerile europarlamentare din 2019”, a scris Radu Cristescu pe pagina sa de Facebook.

Radu Cristescu a fost exclus din partid.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii explică, în dosarul în care cere să se constate că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, că fostul preşedinte furniza informaţii privind acţiuni potrivnice regimului comunist, precum intenţia de a pleca din România şi relaţiile cu cetăţenii străini, din 1972, când a început studiile la Institutul de Marină.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com