Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ancheta incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț: Procurorul a dispus expertiză pentru a identifica posibilele improvizații – SURSE

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 februarie 2021

Procurorul care anchetează incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț a dispus efectuarea unei expertize în construcții în vederea identificării posibilelor improvizații în interiorul unității sanitare, conform surselor Mainnews.ro.

În același timp, anchetatorii vor să afle dacă lucrările au fost efectuate corespunzător și dacă prin amenajările interioare respective era pusa în pericol siguranța și buna funcționare a spitalului. Vineri au fost chemați la audieri reprezentanții a cinci firme care au efectuat lucrări la acest spital înainte de producerea tragediei.

În paralel, INSEMEX si INEC Iași efectuează o altă expertiză pentru stabilirea cu exactitate a cauzei incendiului.

14 noiembrie 2020, 15 persoane și-au pierdut viața

Un incendiu a izbucnit pe 14 noiembrie la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, unde erau internați pacienți bolnavi de COVID. Primul bilanț al incendiului anunța 10 morți și 7 răniți grav.

Printre răniți era și medicul Cătălin Danciu, care a încercat să salveze pacienții din salonul cuprins de flăcări. Ulterior, acesta a fost transferat la un spital din Belgia. Dintre ceilalți răniți, cinci au murit.

Parchetul General a preluat ancheta la scurt timp după tragedie.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *