Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Piedone, primar la Sectorul 5 și inculpat la Curte | Noul edil, așteptat la instanță în procesul #Colectiv, în care a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 30 septembrie 2020 Etichete: , ,

Primarul ales al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, are termen la Curtea de Apel București în dosarul Colectiv. În primă instanță, fostul edil al Sectorului 4 (la momentul tragediei) a fost condamnat la opt ani de închisoare de Tribunalul Capitalei.

Cristian Popescu Piedone, recent învingător în alegerile din Sectorul 5, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu.

În calitate de funcționar public – primar al sectorului 4 București, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone, a încălcat Hotărârea Guvernului României nr. 1739/06.12.2006, art. 1 lit. g și dispozițiile din Legea nr. 307/12.07.2006 privind apărarea împotriva incendiilor, respectiv art. 14 lit. f și la data de 14.01.2015 a eliberat acordul de funcționare și autorizația de funcționare pentru SC Colectiv Club SRL, deși clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu”, potrivit DNA.

115 ani de închisoare în dosarul Colectiv

Procesul tragediei de la Colectiv, în urma căreia 64 de tineri au murit iar cel de-al 65-lea și-a pus capăt zilelor s-a încheiat, în primă instanță, anul trecut. Pe 19 decembrie, Tribunalul Capitalei a dat decizia: patronii clubului au fost condamnați la câte 11 ani și 8 luni de închisoare, în timp ce fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a primit opt ani de detenție.

Cei doi pirotehniști au primit 9 ani și 8 luni, respectiv 10 ani. La rândul lor, cei doi pompieri au fost condamnați la 9 ani și 2 luni.

Reprezentanții firmei de artificii și fostele angajate ale primăriei au primit, de asemenea, condamnări. Însumate, sentințele ajung la 115 ani de închisoare.

În vară, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins solicitarea făcută de o parte dintre rudele victimelor din incendiul de la Colectiv. Aceștia au cerut instanței să oblige procurorii să finalizeze mai repede cercetările în dosarul tratamentului primit de răniți.

CITEȘTE ȘI: Tribunalul Capitalei explică cei 115 ani de închisoare dați în dosarul #Colectiv: Atitudinea inculpaților rezidă în lăcomie / Judecător: Comportamentul unor inculpați denotă cinism

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW