Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Peste 700 de refugiați ucraineni și-au găsit un loc de muncă în România

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 27 martie 2022

Alungați din țară de invazia declanșată de Armata Rusă, marea majoritate a refugiaților ucraineni caută să se adăpostească în statele din vestul Europei, însă alții aleg să rămână ceva mai aproape de casă, în România.

Unii dintre aceștia sunt în căutarea unui loc de muncă, în vreme ce alții și-au găsit deja. Conform informațiilor furnizate de Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, în România sunt înregistrate 3.286 de contracte de muncă ale unor cetățeni ucraineni, cu 728 mai multe decât în data de 24 februarie, când a debutat conflictul. De asemenea, sunt 355 de cetățeni ucraineni care s-au înregistrat la Agențiile Județene de Ocupare și Formare în vederea ocupării unui loc de muncă.

Firme interesate de angajarea refugiaților

Un număr de 143 de companii care și-au exprimat intenția de a oferi un număr de 3.135 de locuri de muncă și pentru cetățeni ucraineni. Oficialul atrage însă atenția că acestea nu sunt dedicate exclusiv acestora, putând fi accesate și de către cetățeni români.

„Atenție, nu sunt dedicate exclusiv cetăţenilor ucraineni. În măsura în care există cetățeni români care doresc să le ocupe o pot face la fel de bine. (…) Există unele persoane sau o parte a societății care au temeri că există riscul ca aceşti cetăţeni ucraineni care vin ne vor fura nouă locurile de muncă. Să știți că avem un număr foarte mare de locuri de muncă declarate vacante în mod constant de către angajatori, motiv pentru care am și mărit contingentul de lucrători non-UE la 100.000 pentru anul acesta”, a precizat secretarul de stat.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 60907 more Information on that Topic: mainnews.ro/peste-700-de-refugiati-ucraineni-si-au-gasit-un-loc-de-munca-in-romania/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/peste-700-de-refugiati-ucraineni-si-au-gasit-un-loc-de-munca-in-romania/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *