Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Peste 100 de localități au rămas fără curent electric din cauza ninsorii / 9 drumuri naționale închise

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 ianuarie 2023 Etichete: , , , , ,

Aproape 30.000 de consumatori din 122 de localități au rămas fără alimentare cu energie electrică din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din ultimele 24 de ore. 9 drumuri naționale și 44 de drumuri județene erau blocate duminică dimineață, 29 ianuarie, din cauza ninsorii abundente.

În 123 de localități din 18 județe din țară și municipiul București, pompierii au fost nevoiți să intervină pentru degajarea a 83 de copaci și 15 stâlpi de electricitate.

Totodată, în Vrancea, Buzău, Brăila și Galați pompierii au preluat 4 gravide rămase în mașinile blocate în nămeți și alte 2 persoane care au avut nevoie de dializă, fiind transportate la spitale din apropiere.

Mai mult, au 29.389 de consumatori au fost afectați de întreruperile de curent care au avut loc în 122 de localități din 7 județe – Argeș, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova și Vrancea.

Echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și revenirea la starea de normalitate”, arată Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Măsurile adoptate de autorități pentru gestionarea efectelor produse de ninsorile abundente din ultimele 24 de ore:

  • starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente, pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;
  • asigurarea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub incidența codurilor de vreme rea;
  • convocarea ședințelor extraordinare la nivelul Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență ale județelor Vrancea și Buzău;
  • activarea Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea Grupelor Operative la nivelul inspectoratelor pentru situații de Urgență din 6 județe (AG, BR, BZ, DB, PH, VN);
  • creșterea capacității operaționale la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Buzău și Vrancea. Reamintim că pentru prevenirea situațiilor care să pună în pericol cetățenii, în cursul zilei de ieri au fost transmise trei mesaje de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert, în județele Buzău și Vrancea.
  • Pentru activarea rapidă a acțiunilor de răspuns la situațiile de urgență înregistrate, respectiv de gestionare a efectelor generate de fenomenele meteo periculoase, Comitetului Naţional pentru Situații de Urgență a decretat ieri starea de alertă pentru județul Vrancea.

La ora 7:00, nouă drumuri naționale erau închise din cauza zăpezii, potrivit centrului Infotrafic din cadrul Poliției Române:

  • DN 22 Brăila, județul Brăila – Râmnicu Sărat, județul Buzău;
  • DN 23B Măicănești, județul Vrancea – limita județul Buzău;
  • DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;
  • DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;
  • DN 23 Brăila, județul Brăila – Focșani, județul Vrancea;
  • DN 2R Jitia – Vintileasca, județul Vrancea;
  • DN 25 Șendreni – Hanu Conachi, județul Galați;
  • DN 24D Băleni – Tulucești, județul Galați;
  • DN 11A Bârlad/județul Vaslui – limită județ Bacău.

Pe mai multe drumuri naționale din Brăila, Galați și Vrancea au fost instituite restricții pentru autoturismele cu masa mai mare de 7,5 tone. În schimb, porturile, mai puțin Bara Sulina, au fost redeschise.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile sunt în alertă din cauza ninsorilor. Măsurile decise la nivelul Guvernului / Armata a ajutat la deszăpezire în Buzău și Vrancea

Sursă foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW