Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Autoritățile sunt în alertă din cauza ninsorilor. Măsurile decise la nivelul Guvernului / Armata a ajutat la deszăpezire în Buzău și Vrancea – UPDATE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

UPDATE Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” din Focșani a avut o nouă intervenție în sprijinul locuitorilor din Oreavu și Tișița.

Reamintim că în Vrancea a fost instituită stare de alertă din cauza ninsorilor.

UPDATE În Județul Vrancea a fost instituită stare de alertă din cauza condițiilor meteorologice, după ce premierul Nicolae Ciucă a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) în format online.

Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate”, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

Două gravide au fost preluate de pompieri din mașinile rămase în zăpadă și transportate către spitale din apropiere, potrivit ISU.

În Buzău, alte două femei gravide și mai multe persoane care aveau nevoie de dializă au fost la rândul lor scoase de pompieri din mașinile blocate de nămeți și transportate la spital.

UPDATE 50 de militari din Divizia 2 Infanterie „Getica”, din batalioanele 200 Sprijin și 3 Geniu, au ajutat la deszăpezirea a zeci de mașini rămase în zăpadă între Buzău și Râmnicu Sărat, pe DN 2 (E 85), a transmis Ministerul Apărării.

MApN are pregătite efective de militari și mijloace tehnice pentru pentru a interveni în această perioadă, în zonele afectate de intemperii, la solicitarea autorităților locale și centrale”, au precizat reprezentanții MApN.

Știrea inițială

Ninsorile din ultimele 24 de ore au dat bătăi de cap autorităților din mai multe județe din țară, în special în Buzău și Vrancea, unde au fost înregistrate „efecte considerabile”. La nivel național, Guvernul a adoptat mai multe măsuri pentru „optimizarea misiunilor de răspuns”, în condițiile în care peste 3.000 de pompieri au fost nevoiți să intervină în 12 județe.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență susține că pompierii au intervenit în 25 de localități din județele Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Suceava, Vâlcea și Vrancea.

Ei au acționat pentru a scoate mai multe mașini rămase în zăpadă, pentru a evacua apa din subsolul unei case și pentru degajarea a 68 de copaci și 4 stâlpi de electricitate căzuți și care au avariat 42 de autoturisme.

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Interne Lucian Bode și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat au avut o discuție în urma căreia au decis următoarele măsuri:

 • menținerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;
 • instituirea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase;
 • activarea Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției prin activarea Grupelor Operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din 6 județe (AG, BR, BZ, DB, PH, VN);

Totodată, echipajele care acționează în Buzău și Vrancea au fost suplimentate cu personalul aflat în turele libere, iar în sprijinul lor vor mai veni și forțe și mijloace din Galați, Brăila, Bacău și Prahova, dar și de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență.

Mai mult, în cazul în care va fi necesar, echipajele din alte 6 județe – Călărași, Ialomița, Brăila, Vaslui, Covasna și Bacău – au fost prealertate. În Buzău au mai fost mobilizate și forțe din cadrul Armatei Române.

În toate zonele afectate mai intervin și forțe ale Poliției și Jandarmeriei, dar și personalul specializat din Administrația Drumurilor.

La acest moment situația este în dinamică, iar evoluția acesteia va fi atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situațiile de urgență înregistrate să fie gestionate în mod eficient”, a mai transmis ISU.

CITEȘTE ȘI: București: Pompierii au avut 59 de intervenţii, din cauza vremii / Traficul, restricționat pe mai multe drumuri. Porturile rămân închise

Sursă foto: Ministerul Apărării

Comentarii


  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW