Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Peste 1.300 de unități de învățământ vor beneficia de finanțare prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 31 martie 2022

Peste 1.300 de unități de învățământ din România vor putea beneficia de finanțare în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, a anunțat joi, 31 martie, Ministerul Educației.

Instituția a precizat că au fost depuse 1.474 de cereri de finanțare, dintre care 1.431 au fost declarate eligibile.

În urma evaluării realizată de experți externi, 1.391 de proiecte au obținut cel puțin 6 puncte din 10, ceea ce înseamnă că îndeplinesc condițiile pentru finanțare conform metodologiei, susține Ministerul Educației.

Pentru a veni cât mai rapid și mai eficient în sprijinul solicitărilor comunității școlare, deși inițial era prevăzută finanțarea a 750 de unități de învățământ în această primă fază, Ministerul Educației a decis să selecteze și să finanțeze toate proiectele care îndeplinesc condițiile de finanțare conform metodologiei”, a anunțat instituția.

Valoarea totală a granturilor finanțate este de peste 191 de milioane de euro +TVA, iar valoarea medie/grant este de 138.000 de euro +TVA.

Lista celor 1.391 de unități de învățământ poate fi accesată aici. Acestea vor fi invitate să încheie contractele de finanțare și vor avea la dispoziție 3 ani pentru a atinge obiectivele propuse.

MAI MULTE DETALII, AICI: Obiectiv asumat prin PNRR în Educație, adoptat de Guvern / Cîmpeanu a anunțat un program pentru reducerea ratei de abandon școlar

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW