Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Percheziții la persoanele suspecte că au obținut indemnizația de creștere a copilului în mod fals

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 23 mai 2023 Etichete: , , , ,

Peste 50 de persoane, cele mai multe din Bucureşti, urmează să fie audiate într-un dosar privind utilizarea de documente false pentru obţinerea indemnizaţiei de creştere a copilului. Prejudiciul este estimat la  5,5 milioane de lei, transmite Poliția Capitalei. 

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2020 – 2021, persoanele bănuite ar fi indus în eroare  Agenția de Plăți și Inspecție Socială. cu privire la îndeplinirea condiţiilor pentru obţinerea indemnizaţiei de creştere a copilului. Acestea ar fi prezentat, ca adevărate, împrejurări mincinoase legate fie de calitatea de angajat, fie de cuantumul veniturilor obţinute.

„La data de 23 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1 vor pune în aplicare 58 de mandate de aducere (55 în Bucureşti, 3 în judeţul Ilfov), emise pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii”, transmite Poliția Română.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii