Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Percheziții la administratorii pensiunii Ferma Dacilor și la Primăria Gura Vadului

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 2 ianuarie 2024

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova efectuează marți, 2 ianuarie, opt percheziții la administratorii firmei Ferma Dacilor și Primăria Gura Vadului. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că vizaţi de anchetă sunt un fost primar al comunei, actualul primar, Nicolae Marius Sora (PNL), şi un angajat al Primăriei.

Oamenii legii au emis mandate de aducere șase persoane, printre care și administratorii complexului mistuit de flăcări. În dosarul penal se efectuează cercetări pentru comiterea a trei infracţiuni de fals intelectual, trei infracţiuni de uz de fals şi trei infracţiuni de abuz în serviciu.

„în cursul zilei de marţi, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare la adresele unde locuiesc efectiv sau îşi au domiciliul 7 persoane fizice, în urma acestor activităţi procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente şi medii de stocare a datelor informatice care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Opt persoane, dintre care trei copii, și-au pierdut viața în a doua zi de Crăciun, după ce pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova, a fost mistuită de un incendiu.

Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu, obligatorie conform legii. Prin urmare, activitatea sa ar fi trebuit sistată. Cu toate acestea, societatea care administra Ferma Dacilor, controlată de interlopul Cornel Dinicu, a scăpat doar cu avertismente din parte autorităților venite în control. După producerea tragediei, Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a anunțat că va sesiza Parchetul general pentru mai multe nereguli constatate, în timp ce Direcția Națională Anticorupție a redeschis un dosar penal pe numele unor angajați ISU Prahova, acuzați de luare de mită în urma unor controale.

CITEȘTE ȘI: Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor / Mesajul surorii unei tinere decedate: Pentru ei contează mai mult banii decât contează viaţa unor tineri

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Comentarii