Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Percheziţii într-un dosar care vizează transporturi ilegale de tutun neprelucrat / Gruparea, formată din cetăţeni români şi bulgari

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 17 august 2023 Etichete:

Organele de urmărire penală din cadrul Poliției de Frontieră Române au pus în aplicare joi, 17 august, un număr de 23 de mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal ce vizează destructurarea unei reţele de  contrabandă de produse din tutun.

Investigațiile se concentrează asupra unui grup de cetățeni români și bulgari implicați într-o schemă elaborată de contrabandă. Din anul 2022, aceștia au organizat și introdus pe teritoriul României nu mai puțin de 64 de transporturi conținând un total de 328.780 kilograme de tutun neprelucrat. Scopul era prelucrarea tutunului în unități clandestine. Grupul infracțional opera într-un mod bine pus la punct, livrând tutunul din Bulgaria către România cu documente falsificate pentru a crea aparența unor tranzacții legitime și pentru a evita controalele vamale.

Tutunul livrat era direcționat către beneficiari din județele Ilfov, Călărași și Dolj, unde ulterior era prelucrat și ambalat în unități clandestine. Produsele finisate erau apoi distribuite în întreaga țară prin intermediul platformelor de comerț electronic.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Comentarii