Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Percheziții în Capitală și în alte 5 județe, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 2 milioane de lei

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2022

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au făcut 13 percheziții în dimineața zilei de joi, 1 septembrie, în Capitală, cât și în județele Ilfov, Giurgiu, Ialomița, Galați și Sibiu, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, a informat Direcţia Generala de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB)

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea că în cursul anului 2017, reprezentanții a 11 societăți comerciale ar fi declarat achiziții fictive de bunuri și/sau servicii de la o societate, cauzând un prejudiciu total bugetului de stat în valoare de 2.000.000 de lei, conform DGPMB.

Pe lângă cele 13 percheziții domiciliare, polițiștii au pus în aplicare și 11 mandate de aducere. Persoanele vizate urmează a fi conduse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  – Sector 1.

La percheziții au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă și în cauză urmează a fi dispuse măsuri asiguratorii până la concurența sumei de 2.000.000 de lei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *